Az izraeli légierő lelőtt egy szíriai gépet

Az izraeli légierő lelőtt egy Szíriából Izrael felé tartó repülőgépet a Golán-fennsíkon, közölte kedd reggel a Jediót Ahronót című újság honlapja, az Ynet.
A Golán-fennsíkon, még szíriai terület felett az izraeli hadsereg egy azonosítatlan repülőgépet észlelt, melyet még az elválasztó vonal fölött való átrepülése előtt lelőttek kedden egy Patriot föld-levegő rakétával. 

Valószínűleg egy Damaszkuszból, a kormányzati erőktől a felkelők bombázására küldött MIG 21-es típusú szíriai harci repülőgép tévedt a körzetbe. Az izraeli katonai szakértők kizárták, hogy pilóta nélküli repülőt lőttek volna le.

Nem először érintik Izrael területét a szomszédos Szíriában folyó polgárháborús összecsapások, a határon lévő Kuneitra tartományban dúló heves harcok. A terület többször is gazdát cserélt az utóbbi hónapokban, jelenleg a Bassár el-Aszad ellen harcoló csapatok – köztük az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő iszlamista al-Nuszra Front – kezén van a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló része.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.