Az Iszlám Állam tagjait kapták el Németországban

A három, 17,18 és 26 éves férfinak Thomas de Maiziere német belügyminiszter közleménye szerint köze lehetett a tavaly novemberi párizsi merényletek elkövetőihez.

Menekülttáborokat és több lakást kutattak át kedd hajnalban a német terrorelhárítók és szövetségi rendőrök Schleswig-Holstein és Alsó-Szászország tartományban. Három férfit vettek őrizetbe, Thomas de Maiziere úgy fogalmazott, sikerült lecsapniuk egy alvó sejtre - írja a BBC.

A 17, 18 és 26 éves férfiakat azzal gyanúsítják, hogy az Iszlám Államtól kapott útlevelekkel, több ezer dollár készpénzzel és mobilokkal mentek Törökországon és Görögországon keresztül Németországba. 

A nyomozók úgy gondolják, a csoport vezetője a legfiatalabb, 17 éves szír volt, aki fegyveres kiképzést kapott Rakkában. 2015. novemberében érkeztek Németországba, a rendőrség néhány hónappal ezelőtt ezelőtt azonosította a három férfit, miután jelzést kaptak feltételezhető dzsihadistákról. Ekkor indult a nyomozás, amelyben telefonokat hallgattak le, és megfigyelték a gyanúsítottakat., akik a gyanú szerint megbízást kaphattak az Iszlám Államtól vagy további utasításra vártak.

A szövetségi legfőbb ügyészség közleménye szerint eddig nem találtak semmit, ami konkrét merényletre utalna, noha rengeteg bizonyítékot foglaltak le.  Annyi azonban biztos, hogy telefonjaikon volt egy olyan program, amely a terrorszervezettel való kapcsolattartást biztosította. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.