galéria megtekintése

Az eddigi legnagyobb bombázás után készült a szíriai háború újabb ikonikus fotója

24 komment

NOL

Újabb ikonikus fotó járja be a világot a szíriai légicsapások áldozatairól. A polgári védelem munkatársai készítették a képet, amelyen egy apa öleli át néhány hónapos kisfiát a romok alatt. Ők a hétvégi bombázások áldozatai voltak.

Több mint száz civil áldozata van a péntek óta tartó légicsapásoknak Aleppóban. A Fehér sisakos önkéntesek szerint a háború 2011-es kitörése óta ez volt az egyik legnagyobb légicsapás a térségben. 

Forrás: Twitter

A Fehér sisakosok, más néven szíriai polgári védelem Twitterén tették közzé a fényképeket #HolocaustAleppo hashtaggel.

 

A fotó azt mutatja be, hogy az apa a légicsapásokkor hogyan próbálta védeni gyermekét. A férfi, karjában az alig pár hónapos gyerekkel fekszik a földön, miközben saját magát is védeni próbálja. Amikor a mentőalakulatok rájuk találtak, minden tiszta vér és por volt körülöttük. Rajtuk kívül még egy kisfiú meghalt, de az anya és egy kislány a csodával határos módon túlélte a bombázást. 

Egy felkavaró videó is készült a hétvégén Aleppóban, amely az orvosok és a segélyszervezetek munkáját mutatja be. (Csak erős idegrendszerűeknek ajánlott!)

Augusztusban egy másik fénykép, a sokkos állapotban a mentőautóban ülő kisfiúról készült fotó járta be a világsajtót és vált a háború meghatározó képévé. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.