Auschwitzi a világ legrosszabb selfie-je

A világ legrosszabb selfie-je címet érdemelte ki auschwitzi önarcképével egy amerikai tinédzser. Princess Breanna tweetje - igaz, némi késéssel, egy hónappal a megjelenése után - kavart nagy hullámokat. A lány széles mosollyal pózol az auschwitzi koncentrációs tábor két barakkja között.

Nem Breanna az egyetlen, aki ilyen fotókat készít – mondta az auschwitzi emlékközpont vezetője a német sajtónak, a legtöbben már a bejárat előtt és a hírhedt Arbeit macht frei (A munka szabaddá tesz) tábla előtt pózolnak, de vannak, akik a kivégzőfal előtt sem bírnak magukkal és a telefonukkal. A feltűnően durva esetekben az emlékközpont munkatársai igyekeznek közbeavatkozni és megakadályozni a kegyeletsértő fotók elkészülését. A fiatalok többsége itt sem tudja kivonni magát a világot ma eluraló önmutogatási láz alól, hiszen megszokták, hogy állandóan „dokumentálják" magukat, képeket posztolnak, akárhol vannak.

Egyébként Breanna is bánja már a selfie-jét, mert időközben számos halálos fenyegetést kapott, többen pedig arra biztatták, hogy legyen öngyilkos. Azzal mentegetőzött, hogy a képet édesapja emlékére készítette, aki tavaly halt meg - mondta egy amerikai tévécsatornának. Közös tervük volt, hogy a lány érettségije után utazgatni fognak, és felkeresik az auschwitzi emlékközpontot is, édesapja ugyanis a sokat foglalkozott a holokauszttal, rengeteget beszélgettek erről a témáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.