Atomüzlet Argentínában

Több más dokumentum mellett atomenergetikai megállapodást is aláírtak az orosz elnök argentínai látogatásán. A latin-amerikai körutazáson lévő Vlagyimir Putyin szombaton tárgyalt argentin kollégájával, Cristina Fernández de Kirchnerrel.
A megbeszélés után Alekszandr Novak orosz energetikai miniszter közölte, hogy a Roszatom állami energetikai konszern „kényelmes pénzügyi feltételekkel" már ajánlatot is tett két atomreaktor építésére. Putyin Kubában kezdte az elsősorban a gazdasági kapcsolatok élénkítését célzó latin-amerikai körútját, ahol találkozott Raúl Castróval és a visszavonult Fidel Castróval. Argentínába érkezése előtt váratlanul megállt Nicaraguában is.

Programja vasárnap Brazíliában folytatódott, ahol – a következő versenysorozat vendéglátó országának vezetőjeként – hivatalos a labdarúgó-világbajnokság döntőjére, kedden és szerdán pedig a BRICS, azaz a feltörekvő gazdaságokat, Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és a Dél-afrikai Köztársaságot egyesítő országcsoport csúcstalálkozóján vesz részt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.