Athénban ezrek tüntettek Merkel kancellár ellen

Egyes tüntetők plakátjain "Ki az országunkból, te cafat!", "Hitler lánya, ki Görögországból, nem akarunk negyedik birodalmat!" feliratok szerepeltek.

Ezrek vonultak utcára hétfő este Athénban, hogy a megszorítások és Angela Merkel német kancellár (CDU) keddre tervezett görögországi látogatása ellen tiltakozzanak.

"A jelenlétünkkel rá akarjuk bírni a politikusainkat, hogy mondjanak végre nemet a véget nem érő megszorításokra" – mondta a német hírügynökségnek az egyik demonstráló. "A kapitalisták fizessenek!" – skandálták más tüntetők.

A görög kormány komoly biztonsági előkészületeket tett a német kancellár keddi érkezésére tekintettel.

Kedd délutánra a görög fővárosban újabb tiltakozó megmozdulásokat helyezett kilátásba az ország két nagy szakszervezete. A demonstrációkat Angela Merkel és Antonisz Szamarasz görög kormányfő találkozójának idejére időzítettek.

Ezenkívül a kommunisták és a parlament legerősebb ellenzéki pártja, a Radikális Baloldali Koalíció (Sziriza) is tüntetésre szólította fel híveit. A német nagykövetség előtt kedden a nacionalista-populista Független Görögök elnevezésű párt tart demonstrációt.

Görög sajtóértesülések szerint a német kancellár látogatása idejére külön rendőri egységeket vezényelnek az athéni német diplomáciai képviselethez és más német intézményekhez is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.