Shakespeare-idézettel indokolta meg a halálos ítéletet a bíró

A tavaly áprilisi bostoni robbantás óta szerdán tartották az első nyilvános tárgyalást az ügyben, melyen felszólaltak az áldozatok hozzátartozói és a merénylet túlélői is.

Dzsohar Carnajev és bátyja 2013-ban hajtott végre merényletet a bostoni maratonon, mely 4 halálos áldozatot követelt és 260 sebesültje volt. Az áldozatok között van egy rendőr is, akit autójában lőttek le. Az idősebbik elkövető menekülés közben meghalt.

Az ítélethirdetés előtt Carnajev rövid beszédet tartott, melyben elismerte bűneit és bocsánatot kért az áldozatoktól és családjaiktól. „Ha bármilyen kétség felmerülne, ne legyen több. A bátyám és én követtük el a támadást... Bocsánatot kérek az életekért, amelyeket elvettem, a szenvedésért és a kárért, amit okoztam... Imádkozom megkönnyebbülésetekért és gyógyulásotokért” - mondta a fiú.

A szövetségi esküdtek már májusban halálra ítélték az elkövetőt, ám hivatalosan csak szerdán hirdette ki az ítéletet a bíró, George O'Tool a Bostoni Szövetségi Bíróságon.

O'Tool Shakespeare Othellóját idézve szólt Carnajevhez: „Amikor a nevedet említik majd, csak a gonoszságra fognak emlékezni, amiket tettél...Csak arra emlékeznek majd, hogy ártatlan embereket öltél és csonkítottál meg, szándékosan”.

Június 2-án a fiú egyik barátját ítélték hat évre a hatóságok félrevezetése miatt. Egy másik társukkal Carnajev kollégiumi szobájából emelt el tárgyi bizonyítékokat – egyebek között egy laptopot és egy kiürített petárdákat tartalmazó hátizsákot – megsemmisíteni, illetve elrejteni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.