Törvény tiltaná a zoofíliát Németországban

Németországban 1969 óta legális állatokkal közösülni, ha az áldozatot nem éri „jelentős sérelem”. Ezután viszont bárki kemény pénzbüntetésre számíthat, aki állatokon éli ki a nemi vágyait.

A törvényjavaslattal a német parlament mezőgazdasági bizottsága állt elő, amely a jövőben nemcsak az állatkínzást, hanem azt is büntetné, ha valaki szexre kényszerít egy állatot. Az ügy december 14-én kerül a Bundestag alsóháza elé; a törvényszegők akár 25 ezer eurós (hétmillió forintos) büntetésre is számíthatnak. Hans-Michael Goldmann, a mezőgazdasági bizottság liberális (FDP) vezetője a Tageszeitungnak azt mondta, a cél eloszlatni a homályt, amely a jelenlegi törvény körül van: a hatályban lévő jogszabály 1969-es, és megengedi az álatokkal való közösülést, ha a partnert nem éri „jelentős sérelem”.

De hogy Isten állatkertje milyen nagy, arra ékesszóló bizonyíték, hogy a törvényjavaslatnak akad ellenzője is Németországban. Michael Kiok, a Zoofil Kapcsolat a Toleranciáért (ZETA) művésznevű szervezet vezetője szerint hallatlan, hogy a törvény anélkül akar büntetni, hogy bizonyítaná, az állatot valóban sérelem érte. „Mi úgy nézünk az állatokra, mint társakra, és nem úgy, mint tárgyakra, amelyeken kedvünket töltjük. Semmire nem kényszerítjük őket, és amúgy is, az állatokat sokkal könnyebb megérteni, mint a nőket ” – magyarázta a százezer taggal rendelkező szervezet elnöke, aki egy nyolcéves németjuhász-hölggyel, Cessyvel él együtt. A kettejükről készült kép az egész német sajtót bejárta.

Az állatorvosokat nemigen győzik meg a Kiok és társai által hangoztatott érvek. Ahogy egyikük, Nicola Siemers a Süddeutsche Zeitungnak mesélte, először nem is tudta, mivel áll szemben, amikor februárban egy kutya került elé, tele zúzódásokkal a nemi szerve körül. Csak akkor jött rá, hogy miről – „milyen egyszerű dologról” – van szó, amikor az állat tulajdonosa végül megmutatta neki a vörös karmolásnyomokat a testén. Siemers szerint a Kiok-féléket „le kell állítani”, és ő volt az, aki többedmagával nemrég Állatorvosok a zoofília ellen címmel petíciót nyújtott be az agrárminisztériumnak – innen a németországi törvényjavaslat ötlete.

A közösülést állatokkal sok európai országban – például Magyarországon, Franciaországban, Hollandiában és Svájcban – tiltja a törvény. Nagy-Britanniában 2003-ig életfogytiglan várta a törvényszegőket, akikre ott most maximum két évi börtön vár. Bár Dániában, Belgiumban és Svédországban még szabad állatokkal szexuális kapcsolatot létesíteni, a stockholmi önkormányzat már gondolkodik a tilalmon.

Tevehajcsár Indiában. Valami egyszerű
A camel herder kisses the nose of one of his camels as he waits for customers at Pushkar Fair in the desert Indian state of Rajasthan November 23, 2012. Many international and domestic tourists throng to Pushkar to witness one of the most colourful and popular fairs in India. Thousands of animals, mainly camels, are brought to the fair to be sold and traded. REUTERS/Danish Siddiqui (INDIA - Tags: SOCIETY ANIMALS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.