Afganisztánban megtámadták az országos választási bizottság központját

A tálibok Kabulban támadást hajtottak végre az országos választási bizottság épülete ellen – jelentette be kedd reggel az afgán belügyminisztérium. A helyszínen két detonáció hallatszott, az érkező hírek szerint pedig a szélsőséges iszlamistáknak sikerült behatolniuk a komplexum központjába, ahol most is folyik a tűzpárbaj közöttük és az afgán biztonsági erők között. Szeddik Szediki belügyi szóvivő bejelentése szerint a tárca egyelőre nem tudja, hogy a tálibok hányan vannak, és áldozatokról sem tudni.

Zabimullah Mudzsahid tálib szóvivő e-mailen erősítette meg, hogy a tálibok öngyilkos merénylőkkel támadtak az afgán országos választási bizottság központját, és sikerült behatolniuk az épületbe.

Afganisztánban április 5-én lesz elnökválasztás, amelyen a jelenlegi államfő, Hamid Karzai már nem indul. A tálibok bojkottálják a megméretést, erőszakot ígérve a jelöltek ellen. Az egyik vezető jelölt, Ashraf Ghani volt pénzügyminiszter házánál reggel szintén detonáció robaja hallatszott. A politikus nem volt otthon. Ghani alelnökjelöltje az az Abdul Rashid Dostum üzbég hadúr, aki tábornok az afganisztáni szovjet háborúban, és a kilencvenes évek óta harcol a tálibok ellen pedig a tálibok ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.