A Terminátor ismét Irakban

Amerikai katonákkal találkozott, és a Terminátor című filmből idézett Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó hétfőn Irakban.

"Megmondtam nektek (2003-ban), hogy visszatérek" - mondta a korábbi akcióhős több száz amerikai katona előtt a Bagdad melletti Camp Victory zsúfolásig megtelt kantinjában a Terminator egy emlékezetes mondatára ("I,'ll be back") utalva. "A Terminator betartja a szavát" - tette hozzá.

Arnold Schwarzenegger színész és kaliforniai kormányzó másodszor látogatott el Irakba
California Governor Arnold Schwarzenegger hugs a U.S. soldier as they pose for a picture at U.S. Camp Victory in Baghdad November 16, 2009. Schwarzenegger visited the U.S. soldiers at their camp in Iraq to meet and thank them for their service. REUTERS/Saad Shalash (IRAQ CONFLICT POLITICS MILITARY IMAGES OF THE DAY)

A katonák üdvrivalgással fogadták a 62 éves egykori színészt, aki autogramot és kubai szivarokat osztogatott.

Schwarzenegger köszönetet mondott a katonáknak az áldozatvállalásukért, és dicsérte a kitartásukat. Mint mondta, annak idején testépítőként ő is sokszor feltette magának a kérdést, minek strapálja magát, és arra jutott, hogy "egyszerűen muszáj kitartani".

A katonák hangos tetszésnyilvánítással fogadták a kaliforniai kormányzónak azt a kijelentését, hogy ha lehetősége lesz rá, talán harcba száll az elnöki hivatalért. Az amerikai alkotmány szerint csak az lehet amerikai elnök, aki az Egyesült Államok területén született. Schwarzenegger Ausztriában született, egy Graz melletti kis faluban.

Az egykori hollywoodi filmcsillag a Terminator egy másik híres mondatával, spanyolul búcsúzott a katonáktól ("Hasta la vista"). A kaliforniai kormányzó kedden felkeresi szülei sírját Grazban, szerdán pedig egy nemzetközi fórumon vesz részt Olaszországban.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.