A FAZ már olvasta Navracsics-levelét a konkrét javaslatokkal

A külföldi médiát nem sújtaná pénzbírsággal a módosított magyar médiatörvény - írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung hétvégi száma.

A lap betekintést nyert abba a levélbe, amelyben a magyar kormány válaszolt az Európai Bizottság (EB) felkérésére a médiatörvény módosításáról. A kormány nem hozta nyilvánosságra a módosításra tett javaslatokat, de brüsszeli források szerint azok minden olyan pontra kiterjednek, amelyeket az EB bírált és megváltoztatásukat kérte.

Az új tervezetben törölték a külföldi média pénzbírsággal történő büntetését a törvény megsértése esetén, továbbá nem vonatkozna a "kiegyensúlyozott tájékozottság" elvárása a lekérhető médiaszolgáltatásokra, beleértve a blogokat is. Ezeknek a regisztrációját sem lehetne megtagadni elégtelen adatközlésre hivatkozva. Az eredeti törvénynek megfelelően a jövőben tilos lenne a személyek, nemzetek vagy kisebbségek diszkriminációja, de kivették a szövegből a rájuk vonatkozó sértéseknek a megtiltását.

Az EB szóvivője a lap kérdésére nem kívánt részletekbe bocsátkozni a magyar válasz tartalmáról, csak annyit közölt, hogy azt a testület két szakértői csoportja vizsgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.