A belügyminiszter büszke a roma lány kitoloncolására

Manuel Valls a módszerben sem talált semmi kivetnivalót, jóllehet még saját pártjában is bírálták.

„Inkább büszkének kellene lennünk arra, amit tettünk, nem pedig sajnálkoznunk" - mondta Valls a sajtónak a FRANCE 24 francia hírtévé híradása szerint. Hozzátette, hogy folytatni fogja az illegális bevándorlók hazatoloncolását az emberi jogi szervezetek kritikái ellenére is.

A belpolitikai vihart az váltotta ki, hogy nemrégiben a hatóságok Albániába toloncolták Leonarda Dibranit, egy 15 éves roma lányt és annak családját. A lányt osztálytársai szeme láttára egy iskolai kiránduláson vette őrizetbe a rendőrség. A bakfis nem tud albánul, sőt, egész családjából csak az apja beszéli a nyelvet, mivel egyedül ő született Albániában. A férfi Franciaországban azt hazudta, hogy mindannyian albán menekültek. Tette ezt azért, hogy nagyobb eséllyel kaphasson családjával letelepedési engedélyt politikai menekültként. Végül azonban nem kaptak menekültstátust.

A Dibrani-család négy éven át élt Franciaországban, hat gyerekük közül a legkisebb már ott is született, a többiek Olaszországban, akárcsak anyjuk. Francois Hollande francia államfő szombaton tévényilatkozatban közölte, hogy a lány visszatérhet Franciaországba, hogy folytathassa az iskolát, de családja nélkül. A lány ezt elvetette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.