A Wizz Air sem repül holnap éjfélig Tel-Avivba

A Wizz Air is felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre szerdán éjfélig - jelentette be kedd este a diszkont légitársaság.

Az MTI-nek eljuttatott közleményben azt írták: "miután az Egyesült Államok Repülési Szövetségi Hivatala az amerikai légitársaságokat erre utasította, a Wizz Air úgy döntött, hogy felfüggeszti járatai üzemeltetését a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre 2014. július 23-án, szerdán éjfélig. A Wizz Air továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, és ennek megfelelően dönt a változtatásokról".

A reptértől mintegy másfél kilométerre történt keddi palesztin rakétatámadás miatt az amerikai szövetségi légügyi hivatal 24 órás időtartamra megtiltotta az Egyesült Államok légitársaságainak a Ben Gurion reptér használatát. Így a Delta Airlines, a U.S. Air és a United Airlines felfüggesztette a tel-avivi Ben Gurion nemzetközi repülőtérre tartó járatait, a Delta tel-avivi járata emiatt kedden Párizsban szállt le.

Később az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is hasonlóan döntött.

A Lufthansa bejelentése szerint a cégcsoport gépei legalább 36 óráig nem repülnek majd Tel-Avivba az "instabil helyzet" miatt. Az intézkedés a Lufthansa mellett a cégcsoport más tagjaira, így az Austrian Airlines, a Swiss és a Germanwings járataira is kiterjed.
Az Air France és a KLM nem közölte, hogy pontosan mennyi időre tervezik felfüggeszteni az izraeli járatokat. A KLM szóvivője azt mondta, minden nap felülvizsgálják majd a helyzetet.

A három nagy európai légitársaság mellett a Brussels Airlines, az EasyJet és az Air Canada is közölte, hogy időlegesen nem repül Tel-Avivba.

Ugyanakkor az izraeli polgári repülési hatóság közölte, szerintük továbbra is biztonságos a repülőtér, és erről jelenleg is próbálják meggyőzni amerikai kollégáikat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.