A török puccs egy egri szemével

Isztambulban a katonai puccs kellős közepébe csöppent az egri V. Bence, aki tapasztalatait a Heves Megyei Hírlappal osztotta meg. 

– Péntek este érkeztem Törökországba, hogy egy uniós csereprogramban, Eskisehir egyetemén egy fél évet töltsek el. Ebből most semmi nem lesz – mondta Bence a heol.hu-nak. – Egy török barátomnál szálltam meg Isztambulban, s szombaton akartam továbbindulni. Éjjel persze elindultuk a városba, s a Boszporuszon körülbelül 15 perccel a lezárás előtt álltunk meg, hogy kattintsak egy fotót. Egy bárban voltunk, amikor elkezdődtek az események. Nagy volt a zavarodottság, a tévében láttuk, hogy a katonák zárták le a hidat. A török adást én nem értettem, de a barátaim mondták, hogy baj van, zárt helyre kell mennünk.

Az első zavaros hírek még arról szóltak, hogy támadás érte Ankarát, azért zárták le a hidakat. Akadozott az információáramlás, mert a facebookot, a mesengert is korlátozták, nehéz volt kommunikálni.

– Reggel olyan volt itt minden, mintha semmi sem történt volna – mondta. – Hazamotoroztunk, vettünk reggelit, most nyugalom van, várom az információkat. Felvettem a kapcsolatot a konzulátussal, amint megnyílik a légtér hazamegyek. Ilyen körülmények között nem maradok Törökországban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.