A románok bevallották, hogy utálják a magyarokat

Csak az oroszokat szeretik kevésbé.
A legtöbb román kedvezően ítéli meg Németországot, Oroszországgal együtt Magyarország a szimpátianévsor végére került – derült ki az INSCOP közvélemény-kutató intézet július 1-6. között végzett, szerdán nyilvánosságra hozott felméréséből.

A megkérdezettek 84,3 százaléka válaszolta azt, hogy Németország neve hallatán többnyire pozitív érzései támadnak. A második helyen meglepetésre az a Nagy-Britannia áll (83,5 százalék), amely az utóbbi időben minden erejével azon van, hogy korlátozza a románok EU-tagsággal járó jogait. A harmadik helyre Spanyolország került (83,2), majd három olyan állam következik, amely jó ideje szintén nem viszonyul túlságosan barátságosan a románokhoz: Olaszország (81), Hollandia (79,3) és Franciaország (77,9).

A névsor végére kerültek Románia szomszédai. A legutolsó Oroszországot mindössze 37 százalék ítéli meg kedvezően, miközben 51 százalék egyértelműen negatív érzéseket táplál iránta. Magyarország sem áll sokkal jobban, amelyet 40,4 százalék pozitívan, 49,6 százalék negatívan ítéli meg.

A felmérés érdekessége, hogy a „testvéri" Moldovai Köztársasághoz mindössze a románok 68,8 százaléka viszonyul kedvezően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.