A parlamentben vettek őrizetbe egy ukrán képviselőt

Közvetlenül a parlament épületében vették őrizetbe csütörtökön az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) tagjai a nemrég ellenzékbe vonult Radikális Párt egyik képviselőjét, akinek aznap délután szavazta meg mentelmi jogának felfüggesztését a törvényhozás.
Ihor Moszijcsuk képviselőt a főügyészség korrupcióval, hivatalos személyek elleni fenyegetéssel és erőszakkal gyanúsítja. Helyszíni tudósítások szerint az SZBU mintegy húsz munkatársa ment be a parlamentnek abba az irodájába, ahol a képviselő tartózkodott. A honatyát erőszak alkalmazása nélkül vették őrizetbe, és bilincs nélkül vezették ki a parlament épületéből.

Mielőtt a törvényhozás hozzájárulását adta a képviselő büntetőjogi felelősségre vonásához és őrizetbe vételéhez, a bizonyítékok közül a főügyész bemutatott az ülésteremben egy rejtett kamerával készített filmet, amelyen Moszijcsuk arról beszélt tárgyalópartnereivel, hogy bizonyos kérdéseket pénzzel meg lehet oldani. A korrupcióval gyanúsított honatya azonban azt állította, hogy a róla készült felvételt összevágták, az egész ellene indított eljárás pedig a főügyész személyes bosszúja.

A mentelmi szavazás után Oleh Ljasko, a Radikális párt elnöke ingerülten szót követelt, Volodimir Hrojszman házelnök azonban nem adta meg neki. Ezután Ljasko trágár szitokszavakkal illette a házelnököt, aki viszont közölte vele, hogy "saját frakciójában parancsolgasson". Míg ketten egymással kiabáltak, Ljasko frakciótársai és a kormánypárti képviselők az elnöki emelvény előtt dulakodni kezdtek, ami miatt Hrojszman berekesztette az ülést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.