A pápa kiátkozta a maffiát

Le kell győznünk ezt a gonoszt – vezette fel szombaton a calabriai 'ndrangheta fellegvárának számító Castrovillariban a katolikus egyházfő, Ferenc pápa szombaton azt a bejelentést, amely szerint kiátkozza a maffiát.
Nem mindenkihez volt kedves Ferenc pápa Kalabriában
Nem mindenkihez volt kedves Ferenc pápa Calabriában
Giampiero Sposito / Reuters
Ferenc egy hároméves kisfiú, Coco Campolongo kedvéért látogatott el Castrovillariba. Cocót januárban, egy kocsiban lőtték agyon, amelyben a nagyapjával és egy Marokkóból érkezett nővel együtt ült. A 'ndrangheta egy kábítószer után ki nem fizetett adósság miatt végzett velük. Ferenc most azt mondta, a maffia a gonosz imádása, és akik az ösvényét követik – mint a maffiózók –, nem áldozhatnak Istennek. Kiátkozom őket – jelentette be Ferenc a Castrovillariban celebrált misén.

A kiátkozás azt jelenti, hogy a maffiózókat a katolikus egyház kiveti magából, és a pokolra kerülnek, ha nem bánják meg a bűneiket. Ferenc Castrovillariban elment a helyi börtönbe is, ahol kábítószerrel elkövetett visszaélések miatt Coco apja és több hozzátartozója is ül. Amikor a kisfiút januárban meggyilkolták rács mögött volt az anyja is, aki most házi őrizetben él. A pápa azt mondta, mindig imádkozik Cocóért.

Bár Olaszországot sokként érték a felvételek a 'ndrangheta által felgyújtott és kiégett Fiat Puntóról, benne Coco beszíjazott holttestével, két hónappal később a szomszéd Pugliában szintén a maffia egyik leszámolási akciójának az áldozata lett egy hároméves kisfiú.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.