A nizzaiak elkomorodtak, de nem hagyják magukat

Nizza lakosai ma is ugyanúgy kiültek reggelizni a kávézók teraszára, mint tegnap. Komorabbak voltak és nem mosolyogtak, de mindenki teszi a dolgát - modta el lapunknak egy helyszínen tartózkodó magyar nő. Fél órával a támadás előtt még ő is a tengerparton volt.
Vicze Nikolett és barátja fél órával azelőtt jött el a tengerpartról tegnap este, hogy oda behajtott volna a 84 embert meggyilkoló terrorista a teherautóval. Már a szállásukon voltak, amikor lövésszerű hangokat hallottak, de azt hitték, az csak a tüzijáték része volt.

Amikor meglátták, hogy rendőrök és mentők tömegei tartanak a tengerpartra és megérkeznek a helikopterek is, megpróbálták kideríteni, mi történik, de mivel az interneten még nem láttak semmit, inkább aludtak. Reggel hívták őket itthonról a családtagok, hogy jól vannak-e.

Nikolették nyaralni érkeztek a francia üdülővárosba hétfőn, és eredeti terveiknek megfelelően maradnak jövő hétfőig, nem hagyják el Franciaországot idő előtt. "Van bennünk persze egy félelem, de ezt el kell engedni" - mondta el lapunknak telefonon. Mivel a nizzai strandot értelemszerűen lezárták, ma elutaztak a nagyvárostól néhány kilométerre egy üdülőfaluba.

A strand és a legnagyobb, turisták által látogatott terek és látványosságok sem nyitottak ki és mindenütt rendőröket látni. Ám a franciák ma is kiültek Nizzában a kávézókba reggelizni, nem ürült ki a város. "Talán kicsivel kevesebb ember volt, és nem olyan mosolygósak, mint tegnap voltak. Minden reggel mosollyal fogadtak minket, ma mindenki komor volt" - mondta. De úgy látja, mindenki teszi a dolgát és nem ijedtek meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.