A miniszterelnök öccse drónt küldött a pályára

Botrányba fulladt a szerb-albán Eb-selejtező kedd este, azután, hogy néhány perccel az első félidő vége előtt a belgrádi Partizan stadionjában megjelent egy drón a pályán, rajta egy nagy-albán zászlóval.
MTI/EPA
Az albán zászlót Sztefan Mitrovics, az SC Freibuirg szerb középhátvédje letépte a drónról, elszabadítva az indulatokat az amúgy is feszült hangulatú meccsen. A pályán verekedés tört ki, a brit bíró, Martin Atkinson pedig lefújta a meccset, amelynek nem is lesz folytatása. Az eredmény 0:0 volt.
MTI/EPA

Sajtóértesülések szerint Olsi Rama, az albán miniszterelnök, Edi Rama testvére szervezte meg a mérkőzés félbeszakításához vezető incidenst, amely miatt őrizetbe is vették. Rama a díszpáholyban az Európai Unió egyik nagykövetének a közbenjárására volt jelen, a szerb és az albán Labdarúgó Szövetség megegyezése szerint ugyanis a találkozón nem lehettek volna jelen albán szurkolók. A Tanjug információi szerint végül az amerikai útlevéllel rendelkező Rama szabadon távozhatott Tiranába.

MTI/EPA

Ivica Dacsics szerb külügyminiszter szerint az incidens egy előre megtervezett politikai provokáció volt. Az esetre egyébként egy olyan időszakban került sor, amikor Szerbia és Albánia között javulni látszott a viszony. Október 22-ére be is jelentették Edi Rama albán miniszterelnök belgrádi látogatását, amely hetven év után az első albán kormányfői látogatás lenne Szerbiában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.