„A magyar miniszterelnök fokozni akarja a harcot a gazdasági menekültek ellen”

A ZDF német országos közszolgálati televízió Heute Show című szatirikus politikai magazinműsora és a Der Spiegel című hírmagazin a menedékkérők ellátása körüli uniós vitákkal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.
A Der Spiegel a szombaton megjelent számában az uniós tagállamokban elindított befektetési letelepedési programokról közölt összeállítást Az arany híd címmel. A szerző, Christoph Schult kiemelte: a magyar programot azzal népszerűsítik, hogy annak révén be lehet lépni a német munkaerőpiacra. Hozzátette: a német belügyminisztérium álláspontja szerint ez nincs így, és Berlint azért is "bosszantja" az ügy, mert Orbán Viktor jobboldali kormánya "a bevándorlási politika másik oldalán szélsőséges keménységet demonstrál".

Schult hozzátette, hogy a magyar miniszterelnök "fokozni akarja a harcot a 'gazdasági menekültek' ellen", és "a menekülést Európába 'kedélyes délutáni szórakozásként' gúnyolta".

A Heute Show pénteki adásában Oliver Welke műsorvezető az EU-ba irányuló menekülthullámról szóló összeállításban kemény szavakkal bírálta Orbán Viktort, és úgy vélekedett, hogy a kormányfő kedélyes délutáni szórakozásnak nevezte a Földközi-tengeren számtalan halálos áldozattal járó tömeges menekülést.

Orbán Viktor a ZDF műsorában és a Der Spiegelben egyaránt idézett rádióinterjúban az illegális határátlépés ügyében ezt mondta: az illegális bevándorlást minden esetben törvénysértésnek kell tekinteni, az ugyanis nem egy "bocsánatos bűn", nem egy "kedélyes délutáni szórakozás".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.