Kizárná Magyarországot az EU-ból a luxemburgi külügyminiszter, Szijjártó azonnal lenihilistázta

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Welt nevű német lapnak adott interjújában nagyon kemény szavakkal illette Magyarországot: szerinte „átmenetileg, vagy szükség esetén véglegesen ki kellene zárni az EU-ból" Magyarországot az EU alapvető értékeinek megsértése miatt. Kiemelte a menekültekkel szembeni bánásmódot: „Magyarország nincs messze attól, hogy tűzparancsot adjon ki a menekültekre” – mondta.

A külügyminiszter emellett kitért az igazságszolgáltatás függetlenségének sérülésére és a sajtó szabadságának korlátozására is.

Az EU-s vezetők pénteken Szlovákiában tartanak tanácskozást az EU jövőjéről, és Asselborn szavai feltehetően nagy hullámokat fognak vetni.

A magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket, és nekik van csak joguk eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni – így reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Asselborn felvetésére.

Szijjártó Péter szerint "eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura", látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, "kioktató, nagyképű, frusztrált". Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de "magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül"

"Rendes nihilistaként" fáradságot nem ismerve dolgozik az európai biztonság és kultúra lerombolásán – vágott vissza a magyar külügyminiszter, aki azt is hangoztatta: ezzel szemben Magyarország történelme során mindig Európát védte, és most is ezt teszi. A magyar emberek október 2-án véleményt mondanak az illegális bevándorlásról, a brüsszeli kvótacsomagról és "a Jean Asselborn típusú figurákról" - közölte, megjegyezte: ez a jogállam.

Szijjártó Péter szerint ugyan kissé furcsa, hogy az "adóoptimalizálás" hazájából érkező Jean Asselborn és a szintén luxemburgi Jean-Claude Juncker beszél közös teherviselésről, "de értjük, hogy ez mit jelent: mások hibáiért viselje a terheket Magyarország". A magyar kormány ezt visszautasítja, a magyarok pedig október 2-án elmondják a véleményüket - áll a külügyminiszter közleményében.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.