A kamionos állítja, hogy nem tudott az 50 migránsról a raktérben

Illegális bevándorlókkal tele teherautót tartóztattak fel pénteken a bolgár határ közelében - közölte a bolgár belügyminisztérium sajtóosztálya.
"Pernik város térségében egy tervezett ellenőrzés során 50 embert - közöttük 7 nőt és 7 gyermeket - találtak egy Szerbia felé tartó teherautó kocsiszekrényében. Egyiküknél sem voltak iratok, és mindannyian szíreknek mondták magukat" - közölte a rendőrség. A nőket és a gyermekeket egy válságközpontba szállították, a férfiakat pedig Pernik város rendőrségére, ahol megállapítják a személyazonosságukat.

A teherautó bolgár állampolgárságú vezetője ellen embercsempészet vádjával eljárás indult. A férfi azt mondta a rendőröknek, nem tudta, hogy a teherautó belsejében emberek vannak.

A bolgár ortodox egyház pénteken felszólította a balkáni ország hatóságait, ne engedjenek át több illegális bevándorlót az ország határain.

"Úgy ítéljük meg, hogy kormányunknak semmiképpen sem lenne szabad több menekültet az országunkba engedni" - áll az egyház közleményében, amelyet Neofit pátriárka, a bolgár ortodox egyház feje és a szent szinódus több más tagja írt alá.

"Azokat, akik már itt vannak, ortodox keresztényekként és társadalomként lehetőségeink és forrásaink szerint el kell látnunk, de többet nem" - áll az egyház közleményében.

"Bulgária ortodox népe nem fizethet államiságának eltűnésével" - figyelmeztetett az ortodox egyház.

Az európai uniós tagállam Bulgária, amely nem tagja a schengeni övezetnek, megerősítette a határőrséget, kamerákat és mozgásérzékelőket telepített, és 160 kilométeres biztonsági kerítést épít a török határon, ennek ellenére továbbra is érkeznek illegális bevándorlók az országba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.