galéria megtekintése

A Jobbik politikusa lengyel lapban uszít

3 komment

M.G.

A cigányok fenyegetik Magyarországot – válaszolta Jacek Pawlicki lengyel újságíró kérdésre Gyöngyösi Márton. A Jobbik harminchét éves képviselője szerint a magyaroknak és oroszoknak össze kell fogniuk Ukrajna ellen. Az interjú a Newsweek Polska minőségi hetilap legutóbbi számában jelent meg.

„A segélyezés liberális vétek”

Gyöngyösi – akiről a riporter megjegyzi, hogy külföldön iskolázódott – azt állította, hogy a cigányok készek tízezer forintért gyilkolni. Azt mondta, hogy a „cigánybűnözés” kifejezés bevett magyar jogi kategória volt, amíg a liberálisok el nem törölték.

Kerüli a roma szót, mondván, hogy ez a politikai korrektség káros folyománya. Szerinte az egyenruhás Magyar Gárda is azért jött létre, hogy békét hozzon a falvaknak. De tagadja, hogy félkatonai szervezet lenne, hiszen nem hordanak fegyvert.

 

A képviselő ugyan elismeri, hogy nem csak a cigányok között létezik a bűnözés, de mivel körükben a legnagyobb a munkanélküliség, iskolázatlanság és szegénység, ez rendkívüli problémákat okoz. Gyöngyösi liberális véteknek tartja a segélyezést, s azt állítja, hogy romák is csatlakoznak hozzájuk, mert náluk látják a megoldást.

Egy szerencsétlen mondat

A lengyel újságíró emlékeztette Gyöngyösit, hogy 2012 novemberében negatív világhírre tett szert, amikor a zsidó képviselők és kormánytagok lajstromozását indítványozta a parlamentben. A politikus most „szerencsétlen mondatnak” minősítette elhíresült rasszista kijelentését, s azzal mosakodott, hogy ő voltaképpen csak a kettős állampolgárságú politikusokat akarta kiugratni a bokorból, mivel azok idegen – izraeli – érdekeket képviselnek.

A Nyugat minden rossz forrása

Gyöngyösi vitába keveredett a lengyel újságíróval az ukrajnai orosz agressziót illetően. Porosenkót és „nácibarát soviniszta” kormányát a magyarságra veszélyesnek mondta, s megértően nyilatkozott az oroszok érzékenységéről, akik veszélyeztetve érzik magukat a különböző (demokráciapárti) „színes forradalmak” miatt.

Ukrajnában a magyarok és oroszok között érdekazonosság van – mondta az orosz és a magyar kisebbségre hivatkozva. A Jobbik politikusa kijelentette, hogy Oroszország joggal érzi fenyegetve magát a Nyugattól, és élesen ellenezte az amerikai fegyverek elhelyezését a térségben.

Gyöngyösi többször is fejtegette, hogy minden rossz forrását az Egyesült Államok imperialista politikájában látja. És ha az oroszok beavatkoznak fegyveresen Ukrajnában, azt szerinte indokolja az USA korábbi katonai jelenléte Irakban és Afganisztánban.

A lengyel riporter erre emlékeztette, hogy Putyin atomfegyverekkel fenyegeti országát. Gyöngyösi csodálattal szólt az orosz vezetőről, s azt állította, hogy pártja egy rubelt sem kapott tőle. Korábban az irániakkal és az al-Kaidával hozták őket hírbe, mondta. Nem Oroszország, hanem az USA fenyegeti leginkább a világbékét – állította.

A Jobbik politikusa ki akarja léptetni Magyarországot a NATO-ból, s a lengyel újságírónak azt magyarázta, hogy nem a nácik, majd Sztálin támadása okozta országuk tragédiáját, hanem a Nyugat álnoksága. Ráadásul a Varsói Szerződés megszűnte óta a NATO-nak nincs létjogosultsága – vélekedett. Gyöngyösi semleges Magyarországot akar Svájc mintájára.

Az Európai Uniót illetően a tízévi tagság bebizonyította, hogy a tagságnak több a kára, mint a haszna, álláspontunk alapján „e kérdésben párbeszédet és konzultációt” akarunk – jelentette ki. 

Cameron lehetne a példa

Orbán plakátkampánya, konzultációja vicc – állította Gyöngyösi, aki szerint inkább David Cameron útján kellene járnia Magyarországnak, újratárgyalva az EU-val a tagsági feltételeket.

Be akarja vezettetni a halálbüntetést is, amennyiben hatalomra jutnak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.