A híveit és a melegeket is kiborította egy katolikus püspök

Juan Vicente Cordoba kolumbiai püspök egy melegházasságról és örökbefogadásról szóló konferencián azt mondta, hogy a homoszexualitás nem bűn, és hogy a melegeket szívesen látják a templomban.

Híveit nem csak ezzel a kijelentésével botránkoztatta meg. A püspök azon is tűnődött, vajon Jézus tizenkét apostola között volt-e homoszexuális, vagy Mária Magdolna nem lehetett-e esetleg leszbikus. A hívők elítélték Cordoba elmélkedését, de a püspökre nemcsak ők haragudtak meg, hanem a meleg közösség is. Az egyházi elöljáró ugyanis egy spanyol pejoratív jelentésű szót használt, amikor a homoszexuálisokról beszélt.

Cordoba később elnézést kért a megjegyzéseiért, és azt mondta, a katolikus egyház tiszteli a meleg közösséget, viszont az azonos neműek házasságát nem ismerik el családként. Hangsúlyozta, hogy az azonos nemű párok közötti szexuális kapcsolat szembemegy a természet törvényeivel.

BBC megjegyzi, hogy a melegházasság és örökbefogadás témája heves vitákat váltott ki Kolumbiában, ahol az alkotmánybíróság tavaly óta az azonos nemű pároknak megengedi, hogy az egyik fél biológiai gyerekét örökbe fogadják, az azonos neműeknek házasodni hivatalosan még mindig nem lehet. Ez nemsokára változhat. Bár két éve a törvényhozás még a melegházasság ellen szavazott, Juan Fernando Cristo belügyminiszter februárban bejelentette, kormánya támogatná az azonos neműek házasságának a legalizálását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.