A GM visszahív még 8,4 millió autót

Több mint 8,4 millió autót hívott vissza ma a General Motors. Ez azt jelenti, hogy idén már több mint 28 millió autót kényszerült visszahívni a cég.

Ezzel tovább szélesedett a GM-et tépázó válság. Az összes autógyártó együttesen kényszerült 22 millió autót visszahívni tavaly, idén a GM már 28 milliót hívott vissza - jelentette a The New York Times.

Ez a 28 millió pedig épp háromszorosa annak, amennyit az idén sikerült eladni - számolt utána a The Verge.

A most visszahívott autótípusok közül 8,2 milliónak a gyújtáskapcsolójával van gond, ami miatt elfordulhat a slusszkulcs. Ezek között van a Cadillac CTS és SRX, a Chevrolet Malibu, Monte Carlo és Impala, valamint az Oldsmobile Intrigue és Alero valamint a Pontiac Grand Am és a Grand Prix. 1997 és 2014 közötti modellekről van szó.

Hét balesetről, nyolc sérültről és három halálesetről van tudomása a GM-nek, amelyért ez a hiba tehető felelőssé. Mindent kizáróan azonban nem lehet bizonyítani, hogy ez a hiba volt a felelős a balesetekért.  

A GM gondjai akkor kezdődtek, amikor februárban elkezdett visszahívni 2,6 millió Chevrolet Cobaltot és más kisebb modelleket, mivel hibás volt a gyújtáskapcsolójuk. A hiba legalább 13 halálesetért és 54 balesetért felelős.

"A legalaposabb biztonsági felülvizsgálatot végeztük el a cég történetében, mert számunkra semmi sem fontosabb a vásárlóink biztonságánál" közölte a GM vezérigazgatója, Mary T. Barra.

A bejelentés idejére felfüggesztették a kereskedést a GM papírjaival a New York-i tőzsdén.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.