600 emberrel süllyedt el a komp

A vízi jármű Zanzibárról a szomszédos szigetre, Pembára tartott, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett. Az eddig összeszámolt 163 halottat hullazsákban, teherautóplatókon szállítják el a tengerpartról.

Tanzániában szombat hajnalban 600 utassal a fedélzetén elsüllyedt egy komp.

A jármű Zanzibárról a szomszédos szigetre, Pembára tartott, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett. Eddig mintegy 325 embert sikerült kimenteni, a halootak száma 163, és a többieket nagy erőkkel keresik. Az MV Spice Islanders nevű komp egyik utasa elmondta, a vízi jármű nagyon túl volt terhelve, ezért süllyedt el. Induláskor állítólag több utas megtagadta a felszállást.

A holttesteket partra mossa a tenger, és nagy a pánik is: a hatóságok egyelőre nem tudnak úrrá lenni a helyzeten. A halálos áldozatokat hullazsákban, teherautóplatókon szállítják el a tengerpartról.

A 600 utasból eddig csak 325-öt sikerült kimenteni
Rescuers carry the bodies of victims from a ferry tragedy near Zanzibar Island at Nungwi Beach September 10, 2011. At least 107 people died when a ferry taking passengers from Zanzibar to Pemba island overnight capsized and more bodies were still being brought to hospital, a doctor said on Saturday. REUTERS/Beatrice Spadacini (TANZANIA - Tags: DISASTER TPX IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.