450 gyereket molesztáltak egy mexikói gyermekotthonban

A mexikói rendőrség több mint 450 gyereket szabadított ki egy gyermekotthonból, ahol a hírek szerint szexuálisan bántalmazták a gyerekeket. Az eset Zamorában, Michoacán államban történt - írja a BBC.

A gyerekek állítólag a szexuális erőszakon túl arra voltak kényszerítve, hogy az utcákon kéregessenek. A Nagy Család Háza gyermekotthon vezetőjét és nyolc alkalmazottját letartóztattak. A tudósítók szerint ez Mexikó egyik legsúlyosabb gyermekbántalmazási ügye, ami az elmúlt években történt.

A kormány szerint az épület 278 fiúnak és 174 lánynak adott otthont, három gyermek pedig még a három év alatti. Nem csak gyerekeket, de 138 felnőttet is kimentettek az otthonból, akik között volt 40 éves is.

Jelentések szerint a bentlakókat arra kényszerítették, hogy rémes körülmények között éljenek.

„ Teljesen meg vagyok döbbenve, nem ilyen körülményekre számítottunk egy otthonban" – mondta Salvador Jara polgármester.

A Nagy Család Háza 40 éve működik, a helyiek csak úgy ismerték, mint Mama Rosa Háza. Helyi újságírók szerint az otthon alapítóját jól ismerik és tisztelik az államban.

A hatóságok azután kezdték vizsgálni az ügyet, hogy a szülők panaszkodtak, hogy nem engedik az otthon dolgozói, hogy láthassák gyermeküket.

Egy nő, aki maga is az otthonban nőtt fel beszámolt arról, hogy miután két gyermekét megszülte és elhagyta volna velük az otthont, a dolgozók nem engedték és maguknál tartották a gyerekeket. ó

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.