Három embert tartóztattak le a kamionban megfulladt menekültek ügyében

Tsvetan Tsvetanovot, aki az egyik sofőr lehetett, Bulgáriában fogták el hétfőn. A másik két gyanúsítottat, Metodi Georgievet és Kasim Hasan Salehet a múlt héten Magyarországon kapták el. 

A bolgár ügyészség közleménye szerint a három férfit azzal gyanúsítják, hogy egy bűnszervezet tagjai voltak. Embercsempészés és emberölés gyanúja miatt kell felelniük a bíróságon. 

Egy bolgár bíróság csütörtökön azt közölte, hétfőn döntenek, hogy kiadják-e a 32 éves Tsvetanovot Ausztriának. A férfit, aki tagadja a vádakat, európai elfogató parancs alapján szülővárosában, a bolgár Lomban tartóztatták le. 

Négy bolgár és egy afgán állampolgár magyarországi letartóztatásban várja a nyomozás eredményét. Ők akár 16 év börtönbüntetést is kaphatnak embercsempészésért Magyarországon és gyilkosságért Ausztriában. 

Augusztus 27-én találták meg hetvenegy menekült holttestét egy hűtőkamionban. Egy csecsemő és három másik kisgyerek is volt a halottak között. A kamion a magyar határról Bécs irányába tartott.

A halott szír, iraki és afgán menekültek személyazonosságát egyelőre nem sikerült megállapítani, azonban az osztrák hatóságok közlése szerint már kapcsolatba léptek olyanokkal, akik azt állítják, hogy az áldozatok rokonai, számolt be a Reuters.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.