Távirati stílusban

Több mint ötven halott Karacsiban

Már több mint ötven ember vesztette életét a dél-pakisztáni Karacsiban (képünkön) szombat óta tartó erőszakhullámban. A 16 milliós kikötővárosban kedd este tizenegyen haltak meg, miután fegyveresek tüzet nyitottak egy piacon. A hatóságok már őrizetbe vettek 55 személyt, akiknek közük lehet a zavargások kirobbantásához, többen közülük a helyi pártokkal állnak kapcsolatban. (MTI)

 

Átadták a lengyel gépről szóló jelentést

Az orosz Államközi Repülésügyi Bizottság szerdán Moszkvában átadta a Lech Kaczynski lengyel államfő életét kioltó repülőgép-katasztrófáról szóló jelentés tervezetét Lengyelország megbízottjának. A lengyel félnek két hónapja van a megállapítások tanulmányozására, a 200 oldalas dokumentum tartalmát csak ezután teszik majd közzé. A repülőgép roncsainak átadásáról a nyomozó hatóságnak kell döntenie. (MTI)

Megrongáltak egy palesztin iskolát

Zsidó telepesek az éjszaka folyamán megrongáltak egy palesztin leányiskolát Ciszjordániában. Az észak-ciszjordániai Nablusz közelében levő oktatási intézmény falán szerda reggel héber nyelvű falfirkát találtak, amely magyarul anynyit jelent: „üdvözlet a hegyekből”. A zsidó telepesek a közeli hegyekben élnek. Az épületben tüzet is gyújtottak, amely kisebb károkat okozott. (MTI)

Csak idő kérdése Mladics elfogása?

– Csak idő kérdése, hogy megtaláljuk és elfogjuk Ratko Mladicsot – jelentette ki a szerb államfő a háborús bűnökkel vádolt volt boszniai katonai parancsnokról egy szerdán megjelent interjúban. Borisz Tadics elmondta a Blic című újságnak: ha sikerül elfogni Mladicsot, foglalkoznak majd a „politikai hátterű” okokkal, azzal, hogy miért nem kerítették kézre hosszú éveken át, és ki a felelős ezért. (MTI)

Bíróság előtt két amerikai Iránban

Bíróság elé állítják Iránban azt a két amerikait, akiket tavaly nyár óta tartanak fogva az iszlám köztársaságban – jelentette be szerdán az iráni hírszerzési miniszter. Ugyancsak bíróság elé idézik harmadik társukat is, aki szeptemberben visszatért az Egyesült Államokba, miután óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Kémkedéssel és tiltott határátlépéssel vádolják őket. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.