Tiszta forrás palackból

Sokan és sokféleképpen próbálták már a magyar népdalokat összeházasítani a pop és rock újabb irányzataival. A Balkan Fanatiktől a Korai Öröm egy részéből született Fókatelepig folyik a „leletmentés".

Fondorlatos fordulatok

A lassan lecsorgó 2010-es esztendő a magyar gazdaságban a fordulat évének aposztrofálható mind a reálfolyamatok, mind a gazdaságpolitika szempontjából.

Legitimációs válság Magyarországon

A 2000-es évek második felében kibontakozó magyarországi politikai viták egyik tulajdonképpen nem várt következménye az egész politikai rendszer, sőt maga a rendszerváltás folyamatainak alacsony elfogadottsága, állandósult legitimációs válsága. A rendszerváltás huszadik évfordulója környékén készült nagy összehasonlító vizsgálatok egész sora [Eurobarometer 2009, Pew 2009-es felvétel] jelezte, hogy miközben Magyarország a legkülönfélébb reálgazdasági és társadalompolitikai indikátorok szerint egyáltalán nem vesztese a rendszerváltásnak, és minden metszetben a „visegrádi clusterben” maradt, s javította egészében helyét az európai összemérésekben, a közvélemény saját helyéről, az ország előtt álló feladatokról, a megtett útról a „visegrádiaktól” eltérően vélekedik.

Olvasó, aki az előformált történetek horgát bekapja

.

Szörnylelkek emberközelből II.

Találóan nevezte az egyik hír1 a lézeres gyilkos, a „lézerember” kísértetének a novemberben elfogott malmői rasszista sorozatbűnözőt. A szó akár jelzőként is megállja a helyét, ugyanis a cselekményszéria valóban kísérteties hasonlóságot mutat a tizennyolc évvel ezelőttivel. 1991–92-ben a lézeres tízszer lőtt bevándorlókra, egyet megölt, kilencnek „csak” életveszélyes sebet okozott.