hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal
Lisztmentes mogyorós piskótát készít Mautner Zsófia, a tésztához csak mogyoró, cukor, só és tojás kell. Egyszerűen elkészíthető, törökös ihletésű desszert.
2012. augusztus 02.
Videó
verseny
Nemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyt rendeznek Röszkén
Nemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyt rendeznek szombaton a Csongrád megyei Röszkén; a gasztronómiai vetélkedőre eddig harminckét csapat nevezett Magyarországról és a határon túlról.
2012. augusztus 02.
Mozaik
gasztronómia
Dinnyéből rózsa, pofonegyszerűen
A videóból elsajátítható módszer a magas színvonalú gyümölcsszobrászattól ugyan távol áll, de azért igen mutatósak, és ami még fontosabb, egyszerűen elkészíthetőek ezek a dinnyerózsák.
2012. augusztus 01.
Mozaik
gasztronómia
Házi fagylalt gép nélkül
2012. július 26.
Mozaik
rivalda
Kényeztetés a malomban
A borvidék romantikus arca – ízlelgetjük a hely új szlogenjét a némiképp toszkán hangulatú Villa Fiore – lánykori nevén: a Gubacsi malom – kertjében a kánikula után épp csak elviselhetővé enyhült nyári estében. Az értő merengést megkönnyíti a poharunkban lassan forgó rubinszín syrah, amelyet még varázsosabbra színez a készségesen ragyogó telihold. A közeli Aklan pince súlyos vörösbora remekül illik a vacsorát lezáró, habkönnyű vaníliafagylalttal felszolgált gesztenyés trüffeltortához. – Ezt a desszertet az elődeinktől örököltük – meséli a háziasszony –, csak mi sötétebb csokoládéval és natúr gesztenyemasszával készítjük, és harmadára csökkentettük a hozzáadott barna cukrot.
Szabó Edit
2012. július 21.
Mozaik
roma
Nyujához csúszik a bodag
Miután a gazdák betakarították a termést, a szegény cigány családok elindultak, hogy begyűjtsék, ami megmaradt. Ezt nevezték mezgerelésnek. Innen már nem nehéz megfejteni, mi is az a mezgerelő saláta: olyan zöldségekből készült, amiket a romák éppen a földeken találtak.
Czene Gábor
2012. július 21.
Mozaik
gasztronómia
Szabad egy salsára?
A kánikula miatt grillcsirkét vásároltunk, hogy ne kelljen sütni-főzni. Mautner Zsófia frissítő salsákat készített hozzá: egy gyömbéres-nektarinost, egy fűszeres mentasalsát, és egy klasszikus mexikói, paradicsomos változatot.
2012. július 19.
Mozaik
gasztronómia
Gordon Ramsay lett a legjobban kereső szakács
Világszerte 24 étterme és összesen 11 Michelin-csillaga van, számos szakácskönyvet írt, tévéműsorokat vállal és most már az Egyesült Államok legjobban kereső szakácsa is a brit Gordon Ramsay, akinek keresetét 38 millió dollárra taksálta vadonatúj listáján a Forbes pénzügyi magazin.
Puskás Anikó
2012. július 19.
Mozaik
rivalda
Fekete bárányok otthona
– Most úgy érzem magam, mintha a Mont Blanc csúcsán kérdezné meg tőlem valaki, hogy megy a búvárkodás – nevet az Ős Kaján nevű étterem tulajdonosa. A francia élelmiszer-ipari szakember, séf, festő- és életművész, Pascal Leeman szerint ugyanis már nem fontos, hogyan és miért történt, hogy 21 évvel ezelőtt feleségével, Anne-nal együtt Magyarországra jöttek.
2012. július 15.
Mozaik
alkohol
Rőt róka a pincéből
Ezek a szekszárdi borászok mindig kitalálnak valamit! Pár éve a kadarkáról kezdték bizonygatni (nem eredménytelenül), hogy tényleg van benne fantázia. Igazuk lett. Aztán azzal álltak elő, hogy az enyhe nyári estéken mégiscsak valahol a rozé és a vörösbor között van az igazság, s azt vettük észre, hogy egyre gyakrabban kerül siller bor a poharunkba. Nem a divat miatt, félreértés ne essék. Csak mert tényleg jó inni.
Szabó Edit
2012. július 15.
Mozaik
munka
Lemondott Nagy-Britannia csokoládékóstolója
Lemondott tisztéről és állásáról Nagy-Britannia legfőbb csokoládékóstolója, mert sokat hízott, és megemelkedett a koleszterinszintje. Az orvosok figyelmeztették, hogy ha nem hagy fel édes étrendjével, szívrohamot kockáztat.
Veres Dóra
2012. július 15.
Mozaik
Svájc
Betiltották a mérges pizzákat Zürichben
Betiltotta a pók-, skorpió- és kígyómérges pizzákat Zürichben a svájci város egészségügyi hatósága. A nevezett mérgekből természetesen nem halálos, hanem csak kis adagnyi került a pizzákra feltétként.
Veres Dóra
2012. július 15.
Mozaik
alkohol
Kortynyi kincs a hajóroncsból
Mennyit érhet egy korty a világ legdrágább pezsgőjéből, főleg ha ez az ital az 1830-as évekből való, vélhetően abból a szállítmányból, amelyet a francia királyi udvar küldetett hajóval az orosz cárnak?
Doros Judit
2012. július 14.
Mozaik
gasztronómia
Borral itatja marháit egy francia gazda
Jean-Charles Tastavy állatai naponta két palack kiváló minőségű bort isznak, hogy jobb legyen a húsuk. A különleges módszert a Michelin-csillagos séf, Laurent Pourcel is elismeri, szerinte hamarosan a legjobb párizsi éttermek kínálatában szerepel majd az új steak.
Veres Dóra
2012. július 13.
Mozaik
gasztronómia
Három trendi piac - Mi a titkuk?
Angyal Gábor
2012. július 12.
Mozaik
gasztronómia
Három menő budapesti piac
Pénteken megnéztük a Kossuth téri termelői piacot, szombaton a Csörsz utcai bio piacot, vasárnap pedig a nemrég nyílt háztáji piacot a Szimpla Kertben.
2012. július 12.
Videó
életmód
Bolti fagyi helyett: öt egészséges nyári frissítő
Fagylalt helyett joghurt, üdítő helyett saját ízlés szerint elkészített limonádé vagy jeges tea. Többek között ezek lehetnek a cukros-zsíros, drága jégkrémek és fagylaltok egészséges alternatívái.
2012. július 11.
Mozaik
rivalda
Készítsék a kockás abroszt!
A kevés újraéledő és látványos fejlődésben lévő terület közé tartozik a mai magyar gasztronómia – olvashatjuk több helyütt is, ám az állítás kétségkívül valós elemeinek elismerése mellett érdemes árnyalnunk a képet. A Népszabadság Az 50 legjobb magyar étterem című kiadványának hat szerzője az elmúlt hat hónapban több mint száz étteremben járt.
2012. július 07.
Mozaik
gasztronómia
Grillezett tőkehal és pár szelet szalámi
2012. július 06.
Mozaik
életmód
Bécsben a spárga és gyömbérfagyi a menő
Mustár, spárga, gyömbér, diabetikus és szójatejből készült fagylalttal várják idén a hűs csábításra vágyókat az osztrák főváros fagylaltozói. Van, ahol 135 féle ízből lehet választani.
Miklós Gábor
2012. július 05.
Mozaik
30
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól