hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
rivalda
Extrém harmónia
Sütött, főzött már ételeket, amelyeket aztán Porsche- és Audi-alkatrészeken tálaltak egy poszter kedvéért, és a francia melegkonyha legfinnyásabb ízlésnek is eleget tevő remekeit is el tudja készíteni, enni azonban a legszívesebben a közönséges körömpörköltet választaná. S hogy mivel? Bilagittal, vágja rá, jelezve, hogy ebben az egy fogásban ritkán ismer mértéket, s gyakran a tabletta jótékony hatására is szüksége van hozzá.
Hajba Ferenc
2012. szeptember 02.
Mozaik
Magyarország
Sohasem „nagykanál”
Itt volt a nyár, itt volt újra, mi pedig megjártuk a Dél-Balatont több körben is. Megpróbáltunk kilátni a palacsinta, lángos, hekk szentháromságából, és ami az ínyenckedést illeti, az igazi gourmet-knak alapvetően két fő lehetőségük van a tó ezen az oldalán.
Szőcs László
2012. szeptember 01.
Mozaik
gasztronómia
Gyömbéres, csípős karalábéfőzelék - finom!
Mautner Zsófia ismét főzeléket készít - kicsit másképp, mint ahogy a menzán megszokhattuk: liszt és rántás nélkül, gyömbérrel, korianderrel, különleges feltéttel. Chili a szembe!
2012. augusztus 30.
Mozaik
rivalda
Frivol regiment
Mi jut eszünkbe a kekszről? Süteményreceptek másodvonalbeli összetevője? Az édességbirodalom hányatott sorsú mostohagyereke? Egy rágcsálnivaló, amely önállóan még sosem vívta ki ízlelőbimbóink elismerését? A vesszőfutásnak vége: a La Deliziában, Magyarország első és eddig egyetlen kekszmanufaktúrájában főszerephez jut a korábbi statiszta.
2012. augusztus 26.
Mozaik
rivalda
Mediterrán csodabogyó
Nem kell hozzá sok minden. A vastag, égő vörös kaliforniai paprikát bedobjuk a sütőbe, és amikor pirosra pörkölődött, a héját gyorsan lehántjuk, a szárát magházastul kihúzzuk, a húsát felkockázva mély tálba tesszük. Aztán felvágjuk a kecskesajtot is. Legyen friss, enyhén sós, hófehér. Dobjuk a paprikára kevés dióbél kíséretében! És most jön a lényeg: a fekete olajbogyó. Az étel lelke, a kecskesajt tökéletes párja. Mindehhez csipetnyi római kömény és egy kevés olívaolaj.
Szabó Edit
2012. augusztus 26.
Mozaik
irodalom
Irodalom a süteményben
Karinthy szellemében, a Karinthy színház, a Hadik kávéház és a helyi galériák közreműködésével ünnepelhet holnap a publukim Újbuda kulturális városküzpontjában reggeltől estig. A gasztrokulturális program keretében a közönség megkostólhatja a Hadik új különlegességét: a Karinthy-szelet nevű süteményt is.
Bárkay Tamás
2012. augusztus 24.
Kultúra
gasztronómia
A katalán séf molekulái
Bizonyára sokan hallottak már a molekuláris gasztronómiáról, mi sem először foglalkozunk a témával, eme irányzat mai konyhaművészetre gyakorolt hatása jelentős ugyanis. A molekuláris gasztronómia egyik emblematikus személyisége, Ferran Adriá olyan sztárrá vált a konyhaművészet terén, mint mondjuk Michael Jackson a zenében.
2012. augusztus 24.
Mozaik
gasztronómia
A mindenre jó saláta nyers hallal
Angyal Gábor
2012. augusztus 23.
Mozaik
Olaszország
Soha nem volt ennyire jó az olasz konyha
A legjobb éttermeket osztályozó itáliai gasztrokalauz ugyan csak ősszel jelenik meg, de a La Repubblica napilap már közzétette az idei eredményeket: az északi Piemonte és a déli Campania tartomány konyhája került az élre, a legjobb étterem címét a Combal.Zero érdemelte ki a Torino közeli Rivoliban.
Veres Dóra
2012. augusztus 22.
Mozaik
fesztivál
Vegetáriánus fesztivál koncertekkel és főzőtanfolyammal Kőbányán
Csoportos jóga, relaxációs és táncfoglalkozások mellett főzőtanfolyamok és koncertek is várják a közönséget az ingyenes Vegetáriánus fesztiválon augusztus 25-26-án Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
2012. augusztus 18.
Mozaik
gasztronómia
Mit együnk, ha iszunk? Kocsmatúrán jártunk Mautner Zsófival
Mit ehetünk iszogatás közben, illetve helyett Budapest bulinegyedében, a hetedik kerület romkocsmáiban, és az azokra épülő apróka büfékben? Azt hamar megtudtuk, hogy a mexikói kaja hódít Pesten, de találtunk "kolbászdát" is. Mautner Zsófi meg is lepődött, hogy ezt a németeknél és cseheknél annyira népszerű büfétípust miért kellett eddig nélkülöznünk. Szemere Kata és Zsófi bevetették magukat az éjszakába, és előkostólták a sörkorcsolyákat.
2012. augusztus 16.
Mozaik
egészség
Életmód hétvége nem csak növényevőknek
Jóga, relaxációs tánc, ételkóstolók, főző-tanfolyamok, koncertek, workshopok és izgalmas beszélgetések várnak mindenkit az ingyenesen látogatható XVI. Vegetáriánus Fesztiválon, augusztus 25-26-a között.
Veres Dóra
2012. augusztus 16.
Mozaik
gasztronómia
Végigettük a kocsmatúrát
Mit ehetünk iszogatás közben, illetve helyett a bulinegyedben, a hetedik kerület romkocsmáiban? Erős a mexikói vonal, de találtunk kolbászdát is.
2012. augusztus 16.
Videó
augusztus 20
Szabolcsi almás máktorta lett Magyarország tortája
A szabolcsi almás máktorta nyerte el idén a Magyarország tortája címet, az egressel készített cukormentes almatortát pedig Magyarország cukormentes tortájának választották.
2012. augusztus 14.
Mozaik
Olaszország
Ferrarában van a világ legrégebbi étterme
A mai napig várja a vendégeket a világ legrégebbi, 1435-ben alapított étterme az olaszországi Ferrarában.
Veres Dóra
2012. augusztus 13.
Mozaik
Japán
Szaké, gyűszűnyi Ázsia
– Olyat sem mondunk, hogy szőlőszaké. Miért mondhatnánk akkor azt, hogy rizsbor? – kérdez vissza Nakasima Kozaemon arra a felvetésre, nevezhetjük-e rizsbornak a szakét. Aztán elgondolkodva hozzáteszi, hogy a szaké valóban éppúgy erjesztéssel készülő, nagy hagyományú alkoholos ital, mint a bor.
Szabó Edit
2012. augusztus 11.
Mozaik
Sziget
Megmutatjuk a parlamentnyi flódnit
Angyal Gábor
2012. augusztus 09.
Mozaik
Sziget
A Szigeten készül el a világ legnagyobb flódnija
Augusztus 8-án, a Szigeten állítják össze a világ legnagyobb flódniját. A kockákra felszelt darabok egymásra téve 96 méteres magasságig nyújtóznak majd, vagyis elérnék a Parlament csúcsát.
Veres Dóra
2012. augusztus 06.
Mozaik
könyv
Az emberiség közös anyanyelve
A szakácskönyv mindig siker. Pedig mindig ugyanazt esszük. De mindig új ételekre gondolunk. Hát ezért nyílt annyi kínai hely nálunk, és ezért állnak sorba a magyar büfé előtt a pekingiek.
2012. augusztus 03.
Mozaik
gasztronómia
Túl a baklaván
Lisztmentes mogyorós piskótát készít Mautner Zsófia, a tésztához csak mogyoró, cukor, só és tojás kell. Egyszerűen elkészíthető, törökös ihletésű desszert.
2012. augusztus 02.
Mozaik
29
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól