hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
pálinka
Még egy hónapnyi fesztiválozás
Míg a németek és a hozzájuk özönlő több millió turista a sört ünneplik a müncheni Oktoberfesten, mely október 7-én ér véget, addig Magyarországon a pálinka és a bor dicsérete dívik. Ilyenkor kerülnek terítékre az egyes tájegységeket jellemző, hagyományos kulináris élvezetek, melyek az évszakhoz is kötődnek.
2012. október 03.
Mozaik
gasztronómia
Magyar nem is jutott döntőbe a Közép-európai Sommelier Bajnokságon
Az egyetlen női induló, a román Ilulia Scavo nyerte az első alkalommal megrendezett profi Közép-európai Sommelier Bajnokságot Dunakilitin.
Angyal Gábor
2012. október 02.
Mozaik
Veszprém
Fogoly a zarándokoknak
Ha már tudjuk, mit keresünk, könnyű megtalálni. Véletlenül rábukkanni azonban szinte lehetetlen, és ez nagy kár, mert a veszprémi Trattoria Chianti komoly meglepetéseket tartogat még azoknak is, akik tudják, miért jöttek ide.
Szabó Edit
2012. szeptember 29.
Mozaik
könyv
Robinson három hónapig
Aki ide érkezik, a földi paradicsomot keresi. Turisták sorát látja, akik ugyanezzel a céllal utaztak a horvátországi szigetre. Meglát egy földművelőt, és úgy érzi, megtalálta, amiért jött. Ez azonban nem más, mint illúzió. Az itt élőknek Vis nem a mennyország, hanem egy olyan hely, ahol meg kell élni. A helyiek egy fárasztó szezon után azt kérdezik maguktól: miért áldozták egy újabb nyarukat a turistákra, akik azt teszik tönkre, amiért jöttek? Miért árusítják ki a paradicsomot, ahelyett, hogy megőriznék maguknak? És ők maguk léteznek-e még egyáltalán?
2012. szeptember 29.
Mozaik
gasztronómia
Diós szőlőragu - édesre, sósra
Itt a szőlőszezon, ezért most édes és sós ételekkel is működő diós sült szőlőragut készítünk, ami feldobja majd húsos ételeinket, isteni lesz grillezett sajtokkal vagy akár desszertként egy gombóc vaníliafagylalttal. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, "szőlős receptjét", és NYERJEN szakácskönyvet 21.000 FT értékben.
2012. szeptember 28.
Mozaik
gasztronómia
Lakáséttermek: főzés fehéren-feketén
A történet Fidel Castro Kubájában kezdődött. A comandante ugyanis nem sokkal a kubai forradalom győzelme után bezáratta az amerikai imperializmus fészkének vélt éttermeket, mire a leleményes kubaiak otthon, a négy fal közt kezdtek főzni egymásra – majd idővel az oda betévedő turistákra is. Fidel Castro – tudtán és alighanem akaratán kívül is – a világ vendéglátását is forradalmasította, mivel a turisták Európába és Amerikába magukkal vitték a lakásétterem ötletét.
Batka Zoltán
2012. szeptember 27.
Mozaik
gasztronómia
Diós sült szőlőragu
Itt a szőlőszezon, ezért most édes és sós ételekkel is működő diós sült szőlőragut készítünk, ami feldobja majd húsos ételeinket, isteni lesz grillezett sajtokkal vagy akár desszertként egy gombóc vanília fagylalttal. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, "szőlős receptjét", és NYERJEN szakácskönyvet 21.000 FT értékben.
2012. szeptember 27.
Videó
Nagy-Britannia
Nehézsúlyúak párbaja
Szeptember 27-én egy napon lát napvilágot a Skóciában élő írónő első felnőtteknek szánt regénye és a londoni mesterszakács 15 perc alatt elkészíthető ételeinek receptkönyve. A könyvkereskedőknek máris csurog a nyáluk, ha belegondolnak, J. K. Rowling és Jamie Oliver rivalizálása mit hoz majd a konyhára a karácsonyi könyvvásár közeledtén.
2012. szeptember 26.
Kultúra
gasztronómia
A bor ezer arca
Kultikus italunk legkézenfekvőbb felhasználási módja, hogy megigyuk. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy lehet-e más formában is felhasználni ezt a nemes nedűt.
2012. szeptember 21.
Mozaik
gasztronómia
A legjobb olaszok Budapesten
2012. szeptember 20.
Mozaik
gasztronómia
Uj Péter: Örömsörök
Uj Péter
2012. szeptember 19.
Vélemény
fesztivál
Fröccsbe veled, kövidinka!
A borfesztivál jó dolog. Legyen az Villány kicsi pincéktől zsúfolt főutcáján, Balatonfüred parti sétányán vagy Eger híres Dobó terén. Jó elmerülni a színes forgatagban, pohárral a kézben köszönteni régi ismerősöket, találkozni a nagyra becsült gazdákkal. Borfesztiválozni jó a budai Várban is, ahol húsz éve minden szeptemberben hazánk legnagyobb borszakmai rendezvénye várja a látogatókat.
Szabó Edit
2012. szeptember 15.
Mozaik
gasztronómia
Ezme, pekmez, muhamara
Tudják mi az az ezme? Kóstolták már a muhamarát vagy a pekmezt? Szemere Katalin a Chili & Vanília és a Kultúrfürdő által rendezett Türkíz Török Reggeliről tudósít.
2012. szeptember 13.
Mozaik
gasztronómia
Ezme, pekmez, muhamara
Tudják, mi az az ezme? Kóstolták már a muhamarát vagy a pekmezt? Szemere Katalin a Chili & Vanília és a Kultúrfürdő által rendezett Türkíz Török Reggeliről tudósít.
2012. szeptember 13.
Videó
Budapest
Harapás a flaszteren
A street food, vagyis az „utcai kaja” kapcsán az első, ami a magyaroknak beugrik: a hamburger. Na jó, a hot dog és a gyros is becsúszik, csurog a szósz, három-négy harapás, és gyorsan búcsút inthetünk az éhségnek. Nem egy ördöglakat ez a műfaj: az ételt könnyen lehessen elkészíteni, megfogni, elvinni, megenni, azaz praktikus és persze olcsó. Általában nem az egészséges kategóriából való, bár ez nem törvényszerű, ellenpélda van szép számmal – mondjuk az indiai ételfronton.
Szemere Katalin
2012. szeptember 13.
Mozaik
gasztronómia
Negyven éve falhatjuk a dönert
Negyven éve indult hódító útjára a döner, az egykori Nyugat-Berlinben kifejlesztett török gyorsétel.
2012. szeptember 10.
Mozaik
gasztronómia
Hentesnél enni: íme, a legfinomabb szárnyasok
2012. szeptember 06.
Mozaik
gasztronómia
A legfinomabb szárnyasokat keresték a hentesszakértők
Budapest, a hagyományok bástyája, ami a hentesnél evést illeti, derült ki a "Hentesnél evők baráti köre" Facebook-csoport tesztjén. Máté Dugó Dániel "hentesszakértő" vezetésével henteseknél kapható ételek közül most a szárnyasokból készülteket kóstolták és zsűrizték.
2012. szeptember 06.
Videó
rivalda
Keserédes, mint az élet
Narancsszínű italok, tetejükön úszó narancsszelettel Budapest teraszain, az olasz tengerparton és a szlovén strandokon: nem beszéltek össze a Rivalda munkatársai, de akárhol nyaraltak, nem kerülhette el figyelmüket a nyár sikeritala, az Aperol Spritz.
Szőcs László
2012. szeptember 06.
Mozaik
Szlovákia
Védett lett a pozsonyi kifli
A Szlovákiai Pékek és Cukrászok Vállalkozói Szövetségének kezdeményezésére e hónaptól uniós oltalom alá került a pozsonyi kifli, amelyet Bécsben Pressburger Kipfelként, származásának helyén a múlt évszázad húszas éveitől kezdve pedig a szlovákok egyre inkább Bratislavsky rozokként ismernek.
2012. szeptember 04.
Külföld
28
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól