hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
rivalda
Buborék aranyba foglalva
Már a szentírás is említést tesz róla, amikor a bibliai Efraimot egy rosszul sikerült lángoshoz hasonlítja. A közkedvelt kenyérféleség pontos eredete azonban ködös. Annyit azért biztosan tudni, hogy már évszázadokkal korábban is szokás volt a kaparékot, azaz a kenyérsütéskor megmaradt érett tészta egy részét lángosnak szánni. Ekkoriban még nem olajban, hanem a kemencefenék közepén sütötték a langallót, lángost vagy lepényt.
2012. november 10.
Mozaik
gasztronómia
A legfinomabb ludaskásák nyomában
Jönnek a Márton-napi libalakomák, ezért – Harmath Csaba gasztroguru társaságában – utánanéztünk, hol vannak a legfinomabb ludaskásák a városban. Kóstoltunk a Kádár Étkezdében, a Rosenstein Vendéglőben és a Halászbástya Étteremben.
2012. november 08.
Mozaik
rivalda
Őrületes desszertek
Amikor Brüsszelben a kézműves cukrászzseni, Pierre Marcolini üzletét a bezárás fenyegette, akkor a város és lakói megmentették büszkeségüket. Azóta szinte minden kontinensen jelen van boltjaival, meghálálta a bizalmat. Ízei, kombinációi, merész újdonságai, több más cukrászéhoz hasonlóan állandó beszédtéma – nem csak a megszállott gasztrománok között.
2012. november 06.
Mozaik
Ausztria
Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában
Két és fél tonnás piskótát sütöttek Ausztriában. A cukrászcsapat főnöke nagyon könnyűnek minősítette a tésztát.
2012. november 05.
Mozaik
gasztronómia
Akkor az igazi, ha vörösödik tőle a fejünk
2012. november 01.
Mozaik
kiállítás
Tüdősüti, szemölcskeksz, málnás vérsejt és egyéb finomságok
A londoni Patológia Múzeumban nem számít kannibalizmusnak, ha valaki jóízűen beleharap egy tüdőbe vagy megkóstol egy szívet. Az itt megtekinthető „szervsütemények” külsőleg ugyan megegyeznek a valódi szervekkel, de mindegyik a legfinomabb sütemény alapanyagokból készült.
Veres Dóra
2012. október 27.
Mozaik
rivalda
Lazítás a verandán
Amuse bouche-nak, azaz harapásnyi, vacsoraindító kóstolónak lazacrillette, vagyis egyszerűen: pástétom. Majd tapastriótálak jönnek: csigaragu, füstölt libamell, marinált lazac. Főételnek szárnyasvariációk, mondjuk csirkemájjal, szalonnával töltött fürj, savoyarde burgonyával, házi szilva-birsalma chutney-val. Ráadásul a kertben szüretelt saját gyümölcsből. Desszertnek pedig sajttorta, csokoládémousse, no meg a rendkívül divatossá lett (miért minden vendégségben ezt kapjuk?), a jó régi, édes teasüteményt idéző, csak éppen színkavalkádban szervírozott macaron. Chateau du Rouët rozéval öblítjük, évente 320 napon át érlelte napfény a szőlőjét.
Szőcs László
2012. október 27.
Mozaik
alkohol
Boutiq’Bar
Lebujba menni többé nem érdemes, van Budapesten világszínvonalú bár is. A legnívósabb ötven koktélkeverő bár között a negyvenharmadik helyen végzett, Európában pedig huszonegyedik a listán a Paulay Ede utcában található Boutiq’Bar.
Varjasi Farkas Csaba
2012. október 26.
Mozaik
gasztronómia
Gofri: retró édesség újratöltve
Mautner Zsófia mangóval, finoman roppanó kandiscukorral és nagyszemű sóval süti a gofrit, hogy lehessen izgulni, milyen ízű lesz a következő falat. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, "vaníliás süteményes receptjét", és NYERJEN egy kétszemélyes, egy alkalomra szóló meghívót a Chefparade csokikurzusára.
2012. október 25.
Archívum
turizmus
A toscanai pestókurzustól a szatmári kötött levesig
Szarvasgomba-vadászat, vasárnapi ebéd egy szatmári családnál, pestókurzus Liguriában: a gasztroturizmus ma már jóval többet jelent a borfesztiválnál. Bár (a gasztrofesztiválok kivételével) tömeges érdeklődésről egyelőre nem beszélhetünk, mind többen látnak fantáziát az ételek, italok élvezetéért megszervezett utazásokban, képzésekben.
2012. október 25.
Mozaik
Vietnam
Tekercs, mondd, hogy NEM!
Most vált igazán eklektikussá a simontornyai Fried Kastélyszálló. Eddig csupán az épület szecessziós stílusát és francia parkját kellett hozzáidomítani az ázsiai hangulatot idéző belső berendezéséhez, a kézzel faragott, rózsafából és mahagóniból készült bútorokhoz. Mostantól a négycsillagos hotel konyhája – a magyar ételek mellett persze – egy távoli kultúra ízeit és szokásait hozza el a Tolna megyei településre.
2012. október 20.
Mozaik
gasztronómia
Maffiával az éhezés ellen
A élelmiszert gyűjt a Budapest Bike Maffia, hogy szétoszthassák a rászoruló nagycsaládosok között. Ehhez járul hozzá a piacon szervezett
2012. október 18.
Mozaik
könyv
A Frankfurti Könyvvásár és a magyar kultúra
Az idei Frankfurti Könyvvásáron Magyarország a nemzeti stand és a magyar kiadók standjai mellett a nagyközönségnek szervezett rendezvényeken is megjelent, és nem csak az irodalom révén – mondta az MTI-nek Can Togay János, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) igazgatója. A magyar programsorozatot a Balassi Intézet (BBI) és a CHB állította össze.
Szemere Katalin
2012. október 15.
Kultúra
könyvfesztivál
Mautner Zsófia frankfurti főzőshow-ja
Budapest Bites címmel főzőshow-t tart a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron vasárnap délelőtt a NolTv Chili a szembe című videosorozatából is ismert Mautner Zsófia, a Chili & Vanília blog és könyvek szerzője. A nemzetközi közönséget igyekszik meggyőzni: a magyar konyha a pörköltön és a gulyáson túl is ígéretes fogásokat tartogat.
Szemere Katalin
2012. október 13.
Mozaik
Budapest
Csorogjon a hamburger leve
Csak azért kellene, hogy egyetlen napig kiélvezzem a vele járó népszerűséget, majd visszaadnám – ezt tenné Bíró Lajos séf, a Bock bisztró egyik tulajdonosa a Michelin-csillaggal. És amíg ez számára csak feltételes mód, addig világszerte többen meg is tették már ezt. Leginkább a „kitüntetéssel” járó stresszt és felelősséget vagy éppen a tulajdonosok még komolyabb elvárásait megelégelve döntöttek a függetlenebb konyha mellett.
2012. október 13.
Mozaik
rivalda
Eljegyzés a kis csalafintával
Varnyú Judit bonbonkészítő saját bevallása szerint megfogalmazhatatlan szerelmi viszonyban áll a csokoládéval. A hobbija és a munkája is ahhoz fűződik, sőt egyszer még ódát is írt a csokihoz. Pedig meglátni és megszeretni egyáltalán nem egy pillanat műve volt.
2012. október 13.
Mozaik
gasztronómia
Egy finn ugró étterem Pesten
A Wärssy finn pop up étterem esténként veszi át a Szabadság tér közepén található Hütte kávézó helyét. Az éttermet a Fiskars Wardshus konyhafőnöke és felesége vezeti. Magukkal hozták még a teljes design-t, a szalvétától az asztalig minden Finnországban, Fiskarsban készült.
2012. október 11.
Mozaik
design
Finn pop-up étterem a Szabadság téren
A Warssy finn pop up étterem esténként veszi át a Szabadság tér közepén található Hütte kávézó helyét. Az éttermet a Fiskars Wardshus konyhafőnöke és felesége vezeti. Magukkal hozták még a teljes design-t, a szalvétától az asztalig minden Finnországban, Fiskarsban készült.
2012. október 11.
Videó
múzeum
A gelato történetét mutatja be az olaszországi fagylaltmúzeum
Nemcsak a fagylaltkészítéshez használt gépeket, a fagylalt gasztronómiai történetét is bemutatja a Bologna közelében, Anzola Emiliában megnyílt fagylaltmúzeum, amelyet a Carpigiani cég indított útjára.
2012. október 07.
Mozaik
gasztronómia
Sarki zöldséges kicsit másként
2012. október 04.
Mozaik
27
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól