hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
A legjobb forralt bort kerestük
Mi a jó forralt bor titka? Lehet-e vízzel hígítani? Milyen fűszerek kellenek hozzá? És hány fokon kell főzni? Mindezt megtudhatja forralt bor tesztünkből, amelynek során a város köztéri árusait és egy kávézót látogattunk végig. Az is kiderül, hol kapható a legfinomabb forralt bor a városban, hol adnak sziruposra cukrozottat, vizezettet és száz százalékosat.
2012. december 13.
Videó
gasztronómia
Mutatós és finom sütik az ünnepi asztalra
Nemcsak finom, de szemet gyönyörködtetően szép lehet a mézeskalács torta, mely az ünnepi asztal főszereplőjévé válhat. Kísérőnek pedig hópelyhekkel díszített muffint ajánlunk.
2012. december 12.
Mozaik
gasztronómia
Forralt bor helyett glögg
Ahány ország, annyiféle forralt bor létezik. A skandináv glögg pikantériája leginkább abban rejlik, hogy a hozzávalók közé, ki-ki becsempészi, az országára leginkább jellemző szeszt. A svédek kömény aromájú akvavittel, a finnek, pedig vodkával erősítik a glöggit.
Veres Dóra
2012. december 10.
Mozaik
közszolgálati média
Birkanyáj
Nagyon komoly fenntartásokkal ültem le megnézni a Gasztroangyalt. Egy normális ország normális köztelevíziójában ugyanis nem kaphatott volna saját műsort az egyik nagy áruházlánc háziasszonya és reklámarca. A köztévé 2011 őszén mégis leigazolta a Hír TV-től Borbás Marcsit, a CBA háziasszonyát, nem törődve azzal, hogy az üzleti szférában játszott szerepe összeférhetetlen bármilyen újságírói munkával. A CBA-megbízás azonban 2011 végén véget ért, fenntartásaim mégis megmaradtak.
Bednárik Imre
2012. december 07.
Kultúra
gasztronómia
Egy merő kanál az életük - Mautner Zsófival túráztunk
Itt a tél, de szerencsére megnyíltak az első levesbárok is, ahol forró, ízletes cékla, burmai csirke levessel vagy akár egy jó magyaros lecsó krémlevessel melegedhetünk. Mautner Zsófia és Szemere Katalin a legjobb levesezőket ajánlják.
2012. december 06.
Mozaik
gasztronómia
Gesztenyepürés pavlova és egy jó kis Egg Nog
A közelgő ünnepekre egy könnyű, gesztenyés desszertet és egy szívmelengető, tojásos likőrt ajánlunk. Nem is kell velük megvárni a karácsonyt, minden téli estét ünnepivé varázsolnak ezek a finomságok.
2012. december 06.
Mozaik
Nagy-Britannia
Hamburger csak 18 éven felülieknek!
Csak 18 felülieknek árulja egyik hamburgerfajtáját egy gyorsétterem Londonban, mert az étek a méregnél is erősebben fűszerezett.
Veres Dóra
2012. december 06.
Mozaik
gasztronómia
A legjobb levesező helyek
Itt a tél, de szerencsére megnyíltak az első levesbárok is, ahol forró, ízletes cékla, burmai csirke levessel vagy akár egy jó magyaros lecsó krémlevessel melegedhetünk. Mautner Zsófia és Szemere Katalin a legjobb levesezőket ajánlják.
2012. december 06.
Videó
rivalda
Gyomrokban élő Monarchia
– Jól értem-e, az ön filozófiája az, hogy az idegenben evés hozza össze az embereket? A kérdés Robert Maklowicz (képünkön) krakkói gasztronómiai újságíróhoz szól. A negyvenkilenc éves férfi büszke földtulajdonos a Tapolcaközeli Sáskán, s az év egy részében dalmáciai lakos is.
Miklós Gábor
2012. december 02.
Mozaik
rivalda
Vakrepülés a csonthéjassal
Kilenc betű a keresztrejtvényben: lisztjéből kenyeret süthetünk, gyümölcséből édes vagy sós süteményt, egyéb édességet készíthetünk, de fogyaszthatjuk szemesen, akár kandírozva is. Mi az? Kis segítség: az ismert diétás étrendbe, a Paleóba is jól illeszhető, tehát a többi közt gabonamentes.
Szőcs László
2012. december 01.
Mozaik
gasztronómia
Zsírjában sült libamáj ükmama-módra
2012. november 29.
Mozaik
gasztronómia
Zsírjában sült libamáj
Mautner Zsófia nem mutatós, nem diétás, nem elegáns, ellenben nagyon finom, családi hagyomány alapján készült, zsírjában sült libamájat készít. Az alapanyag nem olcsó, de gazdaságos, egy heti zsíroskenyérre való jön ki belőle. JÁTÉK: írja meg generációról generációra szálló családi ételek leírásait, hozzákapcsolódó történeteket a videó alatti kommentekhez, a legjobb étel beküldője 21.000 FT értékű főzőkurzust nyer, a legjobb történetet Mautner Zsófia szakácskönyvével díjazzuk.
2012. november 29.
Videó
arcok
Szimplán séf
Gyakorló szülők, figyelem! A finnyás, válogatós, „problémás” gyerekben is ott lapulhat a tehetség. Egy budaörsi fiú nem akart meglepődni a szünetben, hogy szülei vajon mit is csomagoltak neki uzsonnára. Inkább elkészítette ő a saját szendvicsét. Ha éppen sajtost kívánt már reggel, akkor azt. Hétvégenként pedig egy-másfél óráig komponálta a reggelijét.
Szőcs László
2012. november 26.
Mozaik
rivalda
Igazi, ha kaparja a torkot
Érett paradicsom, vágott fű, vadmenta, sok feketeribizli-levél, összemorzsolt sóska, csipetnyi vanília, szikkadó széna, édes tejszín, félig bimbós lila orgona. Nem valami egzotikus saláta receptjének hozzávalóiról van szó, hanem az igazi olívaolaj illatáról. Persze nem egyetlen palackból árad ennyiféle illat; a földön föllelhető több száz fajta olajfa terméséből készült nedű – termelőtől, termőföldtől meg a különféle háziasításoktól függő – megszámlálhatatlan variánsát lehet ezen illatok alapján megkülönböztetni. Föltéve, hogy valakinek „van hozzá orra”.
Varga Dóra
2012. november 24.
Mozaik
rivalda
Véresen egyszerű
A hús bizalmi ügy – véli a kereskedő, a séf és az étteremtulajdonos egyaránt. A steak pedig még a húsokon belül is külön kategória. Nemes szaftok, komoly ösztönök találkája a tányéron. Ahogy más gasztronómiai élménynél, itt is az alapanyag dönt. A hazai kínálatban mára haladó és felsőfokú helyeken is kóstolhatjuk a rib-eye-t, a fillet mignon-t vagy a t-bone-t.
2012. november 24.
Mozaik
egészség
Kőkori konyha
Hal, ökológiai gazdálkodásból származó hús, gombák, diók, gyümölcsök és zöldségek igen, gabonák, hüvelyesek, tejtermékek, só, cukor és finomított olajok nem. Tömören ennyi a kőkori ember konyhájára alapozó paleolit étrend. Van, akinek bejön, és van, aki félreérti.
2012. november 21.
Mozaik
rivalda
Fejőálláson a mongol diplomával
Öt évvel ezelőtt Bertók Zsuzsa megálmodta a jövőjét. A budapesti ruhaipari szakoktató egy hajnali álmában tanya jelent meg, rajta háziállatok, fejőállás, sajtkonyha. És persze a párja, Hortig Rezső, akkoriban épp a gazdasági válság sújtotta építőipari vállalkozó. Szintén munka közben.
Szőcs László
2012. november 17.
Mozaik
vendéglátás
Lefőzte a világot
Főzni és világot látni: mindig is ez a két dolog vonzotta Hervé Aubryt. Mindkét álma teljesült, hiszen már harminc éve dolgozik séfként francia nagykövetségeken – tavaly szeptember óta Budapesten.
Pócs Balázs
2012. november 17.
Mozaik
gasztronómia
Jó hír vegáknak: van élet a rántott gombán túl
2012. november 15.
Mozaik
gasztronómia
Ételrendelés, a rántott gombán túl
Mautner Zsófia és Szemere Katalin megnézték, milyen ételt rendelhet egy vegetáriánus a rántott gombán túl. Három különböző jellegű konyhát próbáltak ki, egy közel-keletit, egy indiait és egy vegetáriánus ételekre specializálódott házhozszállítós cégét.
2012. november 15.
Videó
26
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól