hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
arcok
Igazi fekete
„Miből készítik a kávét?” Így hangzott az első kérdés. (A válasz pedig: Julius Meinlből.) Arra voltam kíváncsi, hogyan rendel egy profi kávés egy számára ismeretlen kávéházban. Majd Tóth Sándor baristát (illetve baristabírót és -trénert), aki meglepetésemre teát is kért ristrettója mellé, arra is megkértem, tanítson meg kávét inni!
Szőcs László
2013. február 20.
Mozaik
gasztronómia
A Costes lett a 2012-es év étterme
A Costest választották meg az 2012-es év éttermének, így a budapesti vendéglő 2009 után már másodszor nyerte el Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését.
Veres Dóra
2013. február 18.
Mozaik
gasztronómia
Falánk idegenek a nappaliban
Úton az első helyszín felé kis izgalom lesz úrrá rajtunk. Azért mégis csak egy vadidegen nappalijába készülünk belépni, hogy ott az általa készített ételt és italt elfogyasszuk olyanokkal, akikkel még soha az életben nem találkoztunk.
Veres Dóra
2013. február 18.
Mozaik
rivalda
Finom nyesések
– Kevés olyan tiszta és nemes étel van a világon, mint a jó spanyol sonka – bólogat Sarlós Péter, a beszédes nevű SonkaArcok delikátmestere (képünkön jobbra). „Bárkonyha” – hirdeti a Budapest belvárosában nemrég nyílt fiatalos hangulatú hely szerény felirata, noha az adagok bőségesek, a kínálat széles és vonzó.
Szabó Edit
2013. február 17.
Mozaik
rivalda
Éhes vándorok a nappaliban
Képzeljük el, amint a nappalinkban, kertünkben vagy padlásunkon egyszerre csak színes forgatag terem. Duruzsolnak, csevegnek, poharak koccannak, evőeszközök csilingelnek. Lehetne ez egy szokványos családi ünnepség. Csakhogy ebben az esetben zömében idegenekkel népesül be otthonunk. Mi ez?
2013. február 16.
Mozaik
alkohol
Szorongás ellen két deci vörös
A Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Pálinkás József nem kedveli a pálinkát. Ha meghívják egy disznóvágásra, napindítóként elfogad egy stampedlivel, de sokkal szívesebben iszik egy, adott esetben két pohár bort egy finom vacsorához.
Ötvös Zoltán
2013. február 16.
Mozaik
rivalda
Provence a szürke házak között
Azúrkék tenger, napraforgó- és levendulamezők, napfény, fűszerillat, jó ételek és barátságos emberek – sorolja mosolyogva Neubauer Judit mindazt, ami Provence-ról először eszébe jut. A harmincegy éves, törékeny szőke lány öt éve járt először a híres dél-franciaországi vidéken, és a vonzásnak ő sem tudott ellenállni. Nem is akart. Azért ment, mert oda vágyott, mert ösztönösen érezte, beleillik abba a kakukkfű-leheletű tájba.
Szabó Edit
2013. február 10.
Mozaik
rivalda
Kényeztetés XXL méretben
Az amerikai konyhával való ismerkedésemkor az egyik első szó, amelyet meg kellett tanulnom, a „topping” volt. Mert az Egyesült Államokban nem esznek „csak úgy” fagyit vagy lekváros palacsintát: mindennek a tetejére kerülnie kell sok más nyalánkságnak is. Azaz toppingnak.
Kőműves Anita
2013. február 09.
Mozaik
gasztronómia
Így főzzünk jó kávét
Angyal Gábor
2013. február 07.
Mozaik
turizmus
Már féláron se futja torkoskodni
Míg az első, 2006-os évben 500 étterem csatlakozott a Torkos Csütörtök rendezvényhez, addig számuk 2009-2011-re 1300-ra nőtt. Azóta viszont visszaesés tapasztalható: idén 839 egység várta garantáltan 50 százalék kedvezménnyel a vendégeket.
Marnitz István
2013. február 04.
Gazdaság
rivalda
A finn dizőz dala
„Näin laita kalakukkoa!” – kezdi dalát Sirkka, a finn dizőz a Picasso kalandjai című filmvígjátékban. Picasso azonnal szerelemre lobban, a nő meg csak énekel, énekel, és ezzel mindenkit az őrületbe kerget. Sirkka dala – amelyen nemzedékek nevették könnyesre magukat – nem a szerelemről szól, a dizőz egy finn nemzeti étel, a kalakukko receptjét ismételgeti nagy átéléssel.
Szabó Edit
2013. február 02.
Mozaik
rivalda
Fél áron pörgő asztalok
A hajó áll, az étterem megy – így foglalta össze felszolgálónk a dolog lényegét az e heti torkos csütörtökön. És valóban: ahogy lassan besötétedett a Lánchíd mellett, egyre mélyebben nézett a pálinkáspohár fenekére a Vén hajó étteremben két asztalra tőlünk helyet foglaló, felváltva oroszul és magyarul beszélő férfi-asztaltársaság.
Szőcs László
2013. február 02.
Mozaik
gasztronómia
Kagylózunk Zsófival
Hogyan főzzünk kagylós ételeket? Mautner Zsófi megmutatja, milyen egyszerű elkészíteni, megenni.
2013. január 31.
Mozaik
gasztronómia
Fokhagymás-fehérboros feketekagyló
Hogyan főzzünk kagylós ételeket? És hogyan fogyasszuk el? Mautner Zsófia fokhagymás-fehérboros feketekagylót készít gyorsan, egyszerűen.
2013. január 31.
Videó
Franciaország
Megforgatott Rubik-gulyás
Először a furcsa csend és a feszült figyelem az, ami átsétálva a Bocuse d’Ornak is helyet adó, faluméretű lyoni Eurexpóban feltűnik az eredményhirdetés alatt. Hiába zár ma a híres gasztronómiai vásár, minden csarnokban a képernyőkre tapadnak kiállítók és látogatók, de még a pakoló személyzet is. Becsületbeli ügyről van szó, a franciák a legutóbbi szakács-világbajnoki döntőkben fokozatosan kiszorultak, legutóbb a dobogóra sem kerültek föl – így még érthetőbb a várakozás.
2013. január 31.
Mozaik
gasztronómia
Bocuse d’Or: Megforgatott Rubik-gulyás
Először a furcsa csend és a feszült figyelem az, ami átsétálva a Bocuse d’Ornak is helyet adó, falu méretű lyoni Eurexpóban feltűnik az eredményhirdetés alatt. Hiába zár ma a híres gasztronómiai vásár, minden csarnokban a képernyőkre tapadnak kiállítók és látogatók, de még a pakoló személyzet is. Becsületbeli ügyről van szó, a franciák a legutóbbi szakács-világbajnoki döntőkben fokozatosan kiszorultak, legutóbb a dobogóra sem kerültek föl – így még érthetőbb a várakozás.
2013. január 30.
Mozaik
rivalda
Szelídítés ponzuval
– Azért jöttem a fővárosba, hogy tanuljak – mosolyog szerényen a három éve Szegedről indult fiatal séf, aki ma az INNIO borbár konyháját vezeti. Kurucz Attila nem sajnálja az időt a kóstolásra, és szenvedélyesen kutatja az ízek összhangját. Mitől jó egy borvacsora? Alapvetően a minőségi boroktól és a kiváló ételektől. Ám mindez még nem elég, ki kell választani a legjobbak közül az éppen oda illőt – az ideális párt –, hogy bor és étel egymást erősítve, tökéletes harmóniában kerülhessen az asztalra. Kurucz Attila azt vallja, ehhez első lépésként meg kell találnunk az illető borra legjellemzőbb illat- és ízjegyeket.
Szabó Edit
2013. január 27.
Mozaik
gasztronómia
Durva, de finom: grillezett velős csont
2013. január 24.
Mozaik
pálinka
Zöldség egy hajtásra
„Egy pálinka, egy pulóver” – nevetett kipirult arccal német barátunk évekkel ezelőtt,miután egyetlen mozdulattal hajtotta le a kupicányi törkölyt, és dobta le vastag kardigánját. Nos igen: a röpködő mínuszok közepette talán azok is kézbe kapják a karcsú poharat, akik különben ritkán kóstolnak magasabb alkoholtartalmú italokat. Pedig ezek választéka és minősége is örvendetesen javult az utóbbi években.
Szabó Edit
2013. január 20.
Mozaik
rivalda
Robbanjon a gulyásbomba!
Céklavirágok? Zellerrugó? – pattogtatja a vezényszavakat az edző, miközben szakács és segítői összeszokott harmóniában szelnek, vágnak, mernek. A Gerbeaud lágymányosi üzemében berendezett, a versenyt szimuláló konyhán a magyar csapat edzésén járunk.
2013. január 19.
Mozaik
24
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól