hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Kaldeneker György”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Fügeforradalom
Mit kezdjünk a fügével, ha édesen szeretjük, ha csípősen, ha főzve vagy ha nyersen? Kaldeneker György mustárt készít belőle, de közben összehozza fagyival, vörösborral, sonkával és naranccsal is.
2015. szeptember 10.
Videó
alma
Zöldteás almalekvár
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója zöldteával, mézzel és citromlével ízesíti almalekvárját, mely lekvárnak is jó, de akár gyümölcsteát is főzhetünk belőle.
2015. február 05.
Videó
Kaldeneker György
Citruslekvár Kaldenekertől
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója színekben és ízekben gazdag citruslekvárt készít narancsból, grapefruitból mandarinból és zöldcitromból.
2015. január 29.
Videó
Kaldeneker György
Céklalekvár illegál
Mostohazöldségünk a cékla, pedig nagyon egészséges, készíthetünk belőle levest, köretet, salátát, de akár édességet is. Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója narancsos céklalekvárt készít, ami húsokhoz, grillezett sajtokhoz, kacsasültekhez fogyasztható.
2015. január 15.
Videó
Chili a szembe
Bazsalikomos paradicsomlekvár
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója kicsit édes, nagyon bazsalikomos paradicsomlekvárt főz, melyből lágy kecskesajthoz, sajtos szendvicsekhez, pecsenyékhez, hideg sültekhez, de akár a rántotta mellé is kanalazhatunk. A paradicsomgőztől ihletett állapotba kerülő mester azt is végiggondolja, hogyan főzne bloody mary lekvárt.
2014. július 24.
Videó
Chili a szembe
Tárkonyos őszibaracklekvár
Szokatlanul nagyszerű párosítás Kaldeneker György legújabb receptje: a tárkonyos őszibaracklekvár, melyet kanalazhatunk fagyira, palacsintára, de a sült csirkére, grillezett pecsenyékre is. A lekvármester azt is elárulja, még mi passzol az őszibarackhoz, amiből amúgy ritkán szoktunk lekvárt főzni.
2014. július 17.
Videó
pálinka
Pálinkával, dinnyével főztük a barackot
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója pálinkával és dinnyével készíti a baracklekvárt. A zöld és a sárga szín jól mutatnak az üvegben, az édes ízt egy kis citromlével ellensúlyozzuk. Ha a gyereket ki bírjuk hagyni a buliból, akkor az élvezeteket pálinkával fokozhatjuk. A lekvárt tartósítószer nélkül rakjuk el, természetesen.
2014. július 10.
Videó
chili a szembe
Karamellás banánlekvár
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsük a karamellás banánlekvárt, mely nagyon finom pirítós kalácsra, palacsintába, sütemény mellé, például almás pitére, répatortára. Ha vaj helyett kókuszzsírral készítjük, akkor dunsztolni is tudjuk, tartósító szerek nélkül.
2014. március 27.
Videó
alma
Tormás almalekvár - kolbászhoz, sonkához
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója tormás almalekvárt főz, mely húsokhoz, kolbászhoz, fasírthoz, sonkához, sült oldalashoz és lazachoz is nagyon jól passzol.
2014. március 13.
Videó
gasztronómia
Sokmagos répatorta
Több benne a zöldség, mint a liszt, tartalmas, omlós, igazi téli finomság Kaldeneker György sokmagos répatortája - vagy répamuffinja, ha reggelire, uzsonnára szeretnénk péksüteményt.
2014. február 20.
Videó
Chili a szembe
Csípős-édes-fűszeres körtechutney
Sokáig eltartható körtechutneyt készített Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója. A "se nem lekvár, se nem savanyúság, se nem mártás" szószba rakott fahéjat, szegfűborsot, szegfűszeget, chilit, almaecetet és egy maréknyi mazsolát is.
2013. szeptember 05.
Videó
Chili a szembe
Pikáns cukkini-savanyúság
A cukkini nem csak rántva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát.
2013. augusztus 29.
Videó
paprika
Paprikalekvár - az illatánál csak az íze jobb
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk paprikalekvárt úgy, hogy tartósítószer és adalékanyagok nélkül is évekig elálljon, és a konyhát se kelljen újra festeni. A paprikalekvárt sajtokhoz, pástétomokhoz, grill ételekhez, szendvicsekhez fogyasztjuk.
2013. augusztus 01.
Videó
gyümölcs
Szedres őszibarackleves
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója mutatja meg, hogyan kell olyan szedres őszibaracklevest főzni, mely nemcsak a kánikulában, de tartósítószer nélkül eltéve a téli hónapokban is fogyasztható.
2013. július 25.
Videó
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól