hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
Budapest
Kincs a lyukas zsemle közepén
Kívül kicsit ropogós, belül omlós, a hagyományos zsemléhez képest édesebb, de nem émelyítően az. Noha elsőre érdekesen hangzik, a szőlős, brie sajtos töltelék kiválóan passzol a bagel tésztájához.
Veres Dóra
2014. augusztus 09.
Mozaik
gasztronómia
Egy édes kis francia
A francia konyha klasszikus desszertje a csokis tarte linzertésztával, csoki ganache-sal. Ijesztően hangzik? De nem vészes. Juhász Mihály, a Jacques Liszt kézműves pékségből megmutatja, hogyan készíthetjük el otthon, nem túl bonyolultan. Pedig még cartousche is kell hozzá.
2014. augusztus 08.
Mozaik
gasztronómia
Így készíti a tejben sült tarját Mautner Zsófi
Az olasz konyhában nagy hagyománya van, de Mautner Zsófia régi magyar szakácskönyvben is talált hasonló ételeket, ahol a húst tejben áztatva sütik meg. Most ő is elkészíti a saját változatát, vargányával, kaporral. Ízorgia, egyszerűen.
2014. augusztus 03.
Mozaik
Franciaország
Már nem trendi a Sex on the beach
A friss, citrusos, nem túl édes, és különleges összetevőkkel készülő koktélok hódítanak idén.
Veres Dóra
2014. augusztus 03.
Mozaik
gasztronómia
Nagy ez a lekváros
Torma Tamás
2014. augusztus 03.
Kultúra
gasztronómia
Vargányás - kapros tarja
Az olasz konyhában nagy hagyománya van, de Mautner Zsófia régi magyar szakácskönyvben is talált hasonló ételeket, ahol a húst tejben áztatva sütik meg. Most ő is elkészíti a saját változatát, vargányával, kaporral. Ízorgia, egyszerűen.
2014. augusztus 01.
Videó
mobiltelefon
1 ugrás 100 fogás
Csapódik a kapu, bent vagyunk a lépcsőházban. Már csak pár lépés az otthon. Föntről kósza illatfelhő csapja meg orrunkat… Sült hús? Hangos gyomorkorgás hasít a levegőbe, majd az illat is elillan. Szerencse, a nap végén ez kínzással ér fel! Első, második, harmadik. Nyílik a liftajtó, és feltárul az illat forrása is: a szomszéd meg a hagymás rostélyosa!
Körösi Ivett
2014. július 28.
Mozaik
gasztronómia
Ezekért reklamálunk legtöbbször az étteremben
Noha jogosan tehetjük szóvá egy étteremben, ha nem azt az ételt kapjuk, amit rendeltünk, sós a leves, hideg a főétel, netalán éppen az evőeszközök nem tiszták, gyakorlatilag azonban mégis kevesen teszik meg. Külföldön ennél azonban jóval extrább kifogásai is akadnak a vendégeknek.
Puskás Anikó
2014. július 20.
Mozaik
Franciaország
Új törvény védi a minőségi francia konyhát
Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat.
2014. július 20.
Mozaik
gasztronómia
Így készül a tárkonyos őszibaracklekvár
Szokatlanul nagyszerű párosítás Kaldeneker György legújabb receptje: a tárkonyos őszibaracklekvár, melyet kanalazhatunk fagyira, palacsintára, de a sült csirkére, grillezett pecsenyékre is. A lekvármester azt is elárulja, még mi passzol az őszibarackhoz, amiből amúgy ritkán szoktunk lekvárt főzni.
2014. július 17.
Mozaik
USA
Több mint százéves a világ legöregebb ehető sonkája
A hét végén "ünnepelte" 112. születésnapját a világ legöregebb ehető sonkája.
2014. július 15.
Mozaik
gasztronómia
Hogy kerül a pálinka a baracklekvárba?
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója pálinkával és dinnyével készíti a baracklekvárt. A zöld és a sárga szín jól mutatnak az üvegben, az édes ízt egy kis citromlével ellensúlyozzuk. Ha a gyereket ki bírjuk hagyni a buliból, akkor az élvezeteket pálinkával fokozhatjuk. A lekvárt tartósítószer nélkül rakjuk el, természetesen.
2014. július 10.
Mozaik
gasztronómia
Pelmenyi, nem parányi
Családi ebéd közben született az orosz konyhára szakosodott kifőzde ötlete.
Poór Csaba
2014. július 06.
Kultúra
gasztronómia
Karfiol? Csakis sütve, zöldfűszeres-tojásos mártással
A karfiol sütve a legfinomabb, ha egyszer kipróbálják, soha nem fogják más módon készíteni, állítja Mautner Zsófia. Ismét régiszakirodalombnól, a Képes budapesti szakácskönyvből újít meg egy receptet: sült karfiolt készít ropogós, újhagymás, kicsit ecetes, tojásos mártással.
2014. június 26.
Mozaik
gasztronómia
Sült karfiol zöldfűszeres-tojásos mártással
A karfiol sütve a legeslegfinomabb, ha egyszer kipróbálják, soha nem fogják más módon készíteni, állítja Mautner Zsófia. Ismét régi szakácskönyvből, a kifejezetten "magyar ízlésre" készült, Képes budapesti szakácskönyvből újít meg egy receptet: zöldséges ételében a sült, karamellizálódott karfiol intenzív, kicsit édeskés ízét tökéletesen ellensúlyozza a ropogós, hagymás, kicsit ecetes, tojásos mártás.
2014. június 26.
Videó
kutatás
Kandinsky salátája kívánatosabb
Az, hogy egy étel finom és tökéletesen van elkészítve, már nem elég az étterembe betérő vendégeknek. Az ízletes falatokon kívül nagyon fontos szerepe van az általuk rendelt fogások látványának is. Minél szemkápráztatóbb ugyanis valami, annál inkább találják azt finomnak – ez derül ki az Oxford Egyetem kutatásából.
Veres Dóra
2014. június 22.
Mozaik
rivalda
Trónra törő hecsedli
Édeskésen fanyar, kellemesen lágy, krémes, ugyanakkor ropogós is a karamellizált diónak köszönhetően. Élmény az ízlelőbimbóknak, a szemnek és a fülnek egyaránt. A mézes- diós hecsedlifagylalt ízét sokáig érezni a szájban. Az aromaélményen túl talán a nosztalgiában rejlik a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által nemrég szervezett versenyen az év fagylaltjának választott édesség titka. Olyan ez, mintha ismét nagymamám kertjében enném a csipkebogyó-lekváros kenyeret.
Veres Dóra
2014. június 21.
Mozaik
gasztronómia
Ízkavalkád az utcán
Egy-két évvel ezelőtt talán még bizalmatlanul méregettük, de mostanra igaz szerelemmé mélyült az éttermi divatirányzatainak egyik legmeghatározóbb eleme, a street food. Poharas pasztákkal és levesekkel kezdődött, fine dininggal kacérkodó hamburgerekkel folytatódott, most pedit már itt is van a legújabb őrület, a mindenféle finomsággal megpakolt bagel.
Puskás Anikó
2014. június 20.
Mozaik
Izrael
Hummuszt mindenhez
A Karmel piachoz közeledve egyre fűszeresebb, erőteljesebb illatok terjengnek a levegőben. Térkép nélkül, az orrunkat követve is könnyen oda lehet találni a Tel Aviv óvárosában, Jaffában található vásárba, ahol szinte bármit be lehet szerezni.
Veres Dóra
2014. június 19.
Mozaik
gasztronómia
Olténiai zöldbab buggyantott tojással
Mautner Zsófia egyik kedvenc nyári fogását, a hidegen és melegen is fogyasztható olténiai zöldbabot készíti el. Fogyasztható köretként sültekhez, de akár magában is. A buggyantott tojás nagyon jól illik a zöldséges ételekhez, ezért most egy olyan módszert is bemutatunk, mellyel garantáltan sikerül a látványos feltét.
2014. június 19.
Videó
9
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól