hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
Nagy-Britannia
Nem éri meg Heston Blumenthalnál enni
A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, mintsem az ételek minőségével vannak elfoglalva.
2014. december 04.
Mozaik
Budapest
Magyar ízek az Erzsébet téren
Ízesített krémsajtokkal, erdélyi füstölt csülökkel, pálinkával és fahéjjal kevert akácmézzel, valamint csokoládékülönlegességekkel is várják a látogatókat a magyar ízek karácsonyi vásárán Budapesten.
2014. november 29.
Mozaik
gasztronómia
Tanuljon házi tésztát készíteni Giuseppétől!
Giuseppe Scaricamazza 'olajdíler' bemutatja, hogyan készíti házilag a tésztát, tésztavágó géppel és anélkül, elkészíti egy saját receptjét, a túrós-szárított paradicsomos-mazsolás tésztát, és azt is megmutatja, hogyan kell kulturáltan vagy manírosan fogyasztani a hosszú tésztákat.
NOL
2014. november 27.
Mozaik
gasztronomia
Éhes gyerekből szakács lett
Famíliájából majdnem mindenki a holokauszt áldozata lett, nagymamái nevelték, mégis a családról, a közös étkezésekről szól a 71 éves Rosenstein Tibor gasztrofilozófiája. Nemrég jelent meg harmadik szakácskönyve az elmúlt tíz évben titkolt receptekkel. Könyvbemutatója után vendéglátásról, ízvilágról és titkos telefonszámról is beszélgettünk.
Szemere Katalin
2014. november 26.
Kultúra
gasztronómia
Paradicsomos-bazsalikomos tészta Giuseppétől
Rengeteg tésztát használnak az olasz gasztronómiában, nekünk Giuseppe Scaricamazza 'olajdíler' segített az eligazodásban. Tisztázza, mikor használjunk rövidet, mikor hosszút, miért jobb a durumliszt készült, és végül megmutatja, hogyan készíti a paradicsomos-bazsalikomos tésztát.
2014. november 20.
Videó
Budapest
Szombaton ehetsz a lakásomban
Van valami különös és megmagyarázhatatlan izgalom abban, ha az ember egy idegen ember lakásába érkezik. Ha pedig az illető még étellel is megkínálja, az érzés tovább fokozódik. A szituáció talán csak elsőre szokatlan, de a Restaurant Day vendégei időről időre átélhetik ezt. A következő eseményre november 15-én, most szombaton kerül sor.
Puskás Anikó
2014. november 14.
Mozaik
gasztronómia
Főzelékes Feri paradicsomos vöröslencséje
Főzelékes Feri fűszeres sült zöldségekkel színesíti paradicsomos vöröslencse-főzeléket. Az is kiderül, hogyan lehet gazdaságosan gyömbért pucolni, és a sütéshez milyen színű nejlonzacskó az ideális.
NolTV
2014. november 13.
Kultúra
gasztronómia
Paradicsomos vöröslencse-főzelék
Főzelékes Feri fűszeres sült zöldségekkel színesíti paradicsomos vöröslencse-főzeléket. Az is kiderül, hogyan lehet gazdaságosan gyömbért pucolni, és a sütéshez milyen színű nejlon zacskó a legideálisabb.
2014. november 13.
Videó
gasztronómia
Ki Márton-napon ludat nem eszik...
A libasütés nem nagy ördöngösség, a combbal és a mellel nehéz mellélőni. Ami kell hozzá, az főleg türelem, a jó alapanyag és egy pohár újbor. Utóbbi csak úgy, a szakács egészségéért.
2014. november 11.
Mozaik
gasztronómia
Marcipántrükkök kezdőknek
Pádár Eszter szabadidejében csodás tortákat készít, mini kurzusának második részében megmutatja, hogyan burkol, köt, díszít marcipánnal.
2014. november 06.
Videó
gasztronómia
Így készül a narancsos-whiskeys csokoládékrém-torta
Pádár Eszter szabadidejében csodás tortákat készít, mini kurzusának első részében megmutatja, hogyan készül a piskóta és hozzá a narancsos-whiskeys csokikrém.
NolTV
2014. október 30.
Kultúra
gasztronómia
Narancsos-whiskeys csokoládékrém-torta
Pádár Eszter szabadidejében csodás tortákat készít, mini kurzusának első részében megmutatja, hogyan készül a piskóta és hozzá a narancsos-whiskeys csokikrém.
2014. október 30.
Videó
Budapest
Aki nem szeret rágni, ne menjen henteshez
Máté Dániel „hentesszakértővel”, a „Hentesnél evők baráti köre” Facebook-csoport alapítójával megnéztük milyen a felhozatal a Nagykörúton túl, és milyen ínyencségek szorultak ki a belvárosból.
2014. október 25.
Kultúra
gasztronómia
Kávé rummal, szifonból
Hogyan színesíthetjük presszókávénkat befőttes üveg vagy szódás szifon segítségével? Molnár Attila örökös magyar baristabajnok és Kovács Petra latte artist megmutatja, hogyan készíthetünk akár otthon is frissítő kávés italokat.
NolTV
2014. október 16.
Mozaik
gasztronómia
Kávé rummal, szifonból
Hogyan színesíthetjük presszókávénkat befőttes üveg vagy szódás szifon segítségével? Molnár Attila örökös magyar baristabajnok és Kovács Petra latte artist megmutatja, hogyan készíthetünk akár otthon is frissítő kávés italokat.
2014. október 16.
Videó
gasztronómia
Magyar söröző a világ legjobbjai között
A budapesti Csak a jó sör! nevű hely is bekerült a Thrillist nevű utazási és gasztro blog által legjobbnak ítélt sörözői közé.
2014. október 13.
Mozaik
gasztronómia
Így tekeri Ahmet
A békásmegyeri piac mellett működő Pasha Török Pékség & Cukrászatban a lahmacun (török pizza) és a ramazan pide után most megnéztük, hogyan készülnek a sós sütik és a török perec, a simit.
NolTV
2014. október 09.
Kultúra
gasztronómia
Igazi lahmacun Budapesten is
A békásmegyeri piac mellett működő Pasha Török Pékség & Cukrászatban megnéztük, hogyan készül a lahmacun (török pizza) és a ramazan pide.
NOL
2014. október 02.
Mozaik
programajánló
Minden a feketéről szól
Olaj- és benzinszag helyett dohányfüst és a kávé semmihez sem hasonlítható, enyhén fűszeres illata lengte be Budapestet az előző századfordulón. Jóformán minden sarkon volt egy kávéház, mely afféle második otthonként funkcionált. Noha ma már ez nem jellemző, és változtak a fogyasztási szokások, a kávé iránti szenvedély töretlen.
2014. szeptember 29.
Mozaik
noltv
A hét főzeléke: megint elszállt Feri fantáziája
Feri, a főzelékes idei őszi gasztroőrülete: gyümölcs a zöldségfőzelékben. Szatmári Ferenc csodás ebédet készít a gangon, édes-savanyú csicseriborsó-főzeléket karamellizált mangóval és céklával.
2014. szeptember 25.
Mozaik
7
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól