hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
rivalda
Koronázás málnatükörrel
A fémszürke műhely inkább orvosi rendelőt idéz, senki nem gyanítaná, hogy itt káprázatos süteményköltemények születnek. A steril hatást sugárzó közegben egyetlen színfoltként mindössze pár macaron díszeleg. Az apró kerek sütemények ártatlanul ülnek a tányéron.
Borbély Zsuzsa
2014. június 17.
Kultúra
múzeum
Különleges ételekért rajonganak a kínaiak
Rendkívüli népszerűségnek örvendenek Kínában az ételmúzeumok, amelyek a kulináris élvezetek mellett történelmi leckét is kínálnak a látogatóknak.
MTI
2014. június 13.
Mozaik
Szlovákia
Éles a verseny, Szlovákia már 2007-ben levédette a kürtőskalácsot
Azt a szakolcaiak sem tagadják, hogy a recept Székelyföldről került a szlovák-morva határ melletti kisvárosba.
2014. június 12.
Külföld
gasztronómia
Pöszmétés húsgombóc
Ismét régi receptet újít fel Mautner Zsófia, most Simon Elemérné Bolemán Ilona Eredeti kunsági szakácskönyvéből készíti a pöszmétés húsgombócot. Friss, kicsit édes, kicsit savanyú
2014. június 12.
Videó
gasztronómia
Hőségre jégbor? Itt a nyári itallap
A rekkenő hőségben a testes vörösborok nem kifejezetten esnek jól, a könnyű fehérek és a friss rosék annál inkább. A piacon hatalmas a kínálat, nehéz a választás. Cikkünkben többek között arra keressük a választ, miből érdemes bevásárolni, mi a jó rosé ismérve, és mitől lesz igazán jó a fröccs.
Veres Dóra
2014. június 02.
Mozaik
verseny
Különleges ízek versenyeznek az Év fagylaltja címért
A hagyományoknak megfelelően a Szent Korona Cukrászda ad otthont az Év fagylaltja versenynek Soltvadkerten, ahol hétfőn több mint félszáz fagylalt közül választja ki a győztest a zsűri.
MTI
2014. június 02.
Mozaik
gasztronómia
Kenyérlángos Nagy-Magyarország szakácskönyvéből
Az 1902-ben jelent meg 'Emma asszony szakácskönyve', melyet Ignotus, a Nyugat folyóirat főszerkesztője szerkesztett, ebből a Kapros-túrós kenyérlángost süti meg Mautner Zsófia. CHILI A SZEMBE!
2014. május 29.
Mozaik
gasztronómia
Kenyérlángos, Nagy-Magyarország szakácskönyvéből
Az 1902-ben jelent meg 'Emma asszony szakácskönyve', melyet Ignotus, a Nyugat folyóirat főszerkesztője szerkesztett, ebből a Kapros-túrós kenyérlángost süti meg Mautner Zsófia.
2014. május 29.
Videó
gasztronómia
Minden ehetőségre felkészülve
Citromos illatú kakukkfű, after eight-ízű menta, gyümölcsparadicsom, édes csili és még számtalanféle fűszernövény palántájába botlik – majdhogynem szó szerint – az, aki Domonyai András erkélyére kilép.
Sándor Tünde
2014. május 27.
Mozaik
sztárok
Depardieu Budapesten nyit kocsmát
Régóta tervezte, hogy a magyar fővárosban nyit egy borkocsmát a kitűnő borászként is ismert francia színész, Gérard Depardieu (65). A Blikk megtudta, hogy ez a terv hamarosan megvalósul.
2014. május 23.
Mozaik
gasztronómia
Az egyik legjobb étterem az autópálya mentén
Mit tud az a hely, amelyik öt év alatt kétszer is megkapta a legjobb autópálya-étteremnek járó oklevelet? Szakály Attilát, az Albapark étterem vezetőjét kérdezzük.
2014. május 22.
Videó
borászat
Mór a Mákba megy
A februári mádi borvacsora sikerén felbuzdulva a MÁK Bisztró újabb borvidék nedűivel és kifejezetten hozzájuk komponált fogásokkal várja a finom borok és ételek szerelmeseit. Ezúttal Mór fiatal borászai mutatkoznak be három különleges fehérborral.
Puskás Anikó
2014. május 21.
Mozaik
Európai Parlament
Az EP szerint a magyar nemzeti étel ugyanaz, mint a román
2014. május 16.
Külföld
Japán
Gasztroshow japán módra
„A show műsor elengedhetetlen része a kulináris élményeknek, legalábbis Japánban" – mondja Masato Nakabayashi, a japán sushi séf, aki élete során már bogaraktól kezdve szinte mindent megkóstolt. Kedvence nincs, de a grúz konyhát nagyon szereti.
Veres Dóra
2014. május 16.
Mozaik
gasztronómia
Rakott krumpli Michelin-csillagos módra
Hogyan készítik a rakott krumplit Magyarország Michelin-csillagos sztárséfjei? A Gourmet Fesztivált beharangozó exkluzív sajtó-gasztroeseményén megnéztük Széll Tamás (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha) és Miguel Rocha Vieira (Costes) saját rakottkrumpli-variációit.
2014. május 15.
Mozaik
gasztronómia
Rakott krumpli sztárséfektől
Hogyan készítik a rakott krumplit Magyarország Michelin-csillagos sztárséfjei? A Gourmet Fesztivált beharangozó exkluzív sajtó-gasztroeseményén megnéztük Széll Tamás (Onyx), Sárközi Ákos (Borkonyha), és Miguel Rocha Vieira (Costes) saját rakottkrumpli-variációit.
2014. május 15.
Videó
verseny
Magyarország rendezi 2016-ban a szakácsolimpiát
2014. május 08.
Mozaik
életmód
Ételek, amiket egyszerűen vétek megenni
Léteznek olyan, látszólag hétköznapinak tűnő zöldségek és gyümölcsök, amelyekből egészen kis mennyiségért is vagyonokat kell fizetni. Mégis van rájuk kereslet.
Puskás Anikó
2014. május 08.
Mozaik
kutatás
Minél drágább, annál jobb
Minél drágább az általunk rendelt étel vagy ital, annál ízletesebbnek találjuk - derül ki a Cornell Egyetem 2014-es kutatásából.
Veres Dóra
2014. május 06.
Mozaik
életmód
Tizenéves séftehetségért rajong Nagy-Britannia
A 16 éves fiú a brit sztárszakács, Jamie Oliver hatására döntött úgy, hogy a főzésnek szenteli az életét. Andrew jelenleg a szigetország legfiatalabb főszakácsaként dolgozik, de már most saját étteremről álmodik és arról, hogy ő lesz legfiatalabb Michelin-csillagos séf a világon.
Puskás Anikó
2014. május 03.
Mozaik
10
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól