Palesztin fegyveresek készülnek Irakba

Palesztin fegyveresek akarnak csatlakozni az iraki katonai erőkhöz, Tarik Áziz iraki külügyminiszter pedig további öngyilkos merényleteket helyezett kilátásba.

Könnyítsék meg a Szírián és Libanonon keresztül az áthaladást olyan palesztin önkéntesek számára, akik az iraki nép oldalán akarnak harcolni - kérte a palesztin Fatah mozgalom egyik vezetője.

"Felszólítom Bassár el-Aszad és Emile Lahud elnököket, hogy engedélyezzék az áthaladást a libanoni palesztin menekülttáborokból azoknak az önkénteseknek, akik az iraki népet akarják támogatni" - mondta Szultan Abul Ajnain 4000 fős tömeg, köztük 500 fegyveres előtt, a Bejrút térségében lévő palesztin menekülttáborban.

"Az a harc, amit az iraki nép vív, hasonló ahhoz, mint amit testvéreink vívnak a cionista megszállás ellen" - idézte a Fatah vezetőt az AFP francia hírügynökség.

"Szíria most döntő választás előtt áll" - közölte Colin Powell amerikai külügyminiszter, aki több más arab államot is megfenyegetett: ne támogassák Irakot.

Tárik Aziz öngyilkos merényleteket ígér

Irakban további öngyilkos merényletek várhatók, mivel a megtámadott népnek joga van minden eszközzel megvédenie magát - jelentette be Tárik Aziz iraki miniszterelnök-helyettes. Az ABC televíziónak elmondta, hogy a betolakodók ellen harcolók hősök és szabadságharcosok, bárhonnan jönnek és bármilyen eszközt alkalmaznak. Az arabok és a muzulmánok teljes szívvel Irakot támogatják, mivel tudják, hogy igazságtalan, gyarmatosító, imperialista háborút folytatnak ellene és készek csatlakozni a betolakodó ellen folyó harchoz - mondta.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.