jehu

Védjük meg a NER-t, zemberek!

Mert – úgy látszik – a NÜK nem akarja vagy nem képes megvédeni: olyan jogosítványokat akarnak adni az iskolaigazgatóknak, amilyenekről ők tegnap még álmodni sem mertek! Tiltakozzunk az igazgatók diktatúrája ellen!

Tegnap még úgy tűnt, megállítható a rend fölbomlásának – fölbontásának! – folyamata azzal, hogy a NÜK kilátásba helyezte: az igazgatók jogosítványt kapnak kréta és vécépapír vásárlására!

Rendkívüli naivitásra, az emberismeret teljes hiányára vall, ha valaki azt képzelte: az igazgatók beérik ennyivel. Ám a NÜK mintha nem a maga NER-jét akarná védelmezni, hanem – belefáradva önmagába? – mintha vissza akarná juttatni az oktatást s aztán magát az országot azokba a viszonyokba, amelyek a bukott ballibsik uralmát jellemezték.

Hiszen tudjuk, legalábbis kellett volna tudni, milyen az ember – főleg primitív, zember előtti állapotában! Nyújtsd neki a kisujjadat, egész karodat akarja...

És a NÜK egyre csak hátrál:

A szakember [Bíró Gábor – ki ne ismerné..?] tájékoztatása szerint a fenntartói munkacsoport soron következő ülésén a hatáskörök kérdése kerül szóba. Szerinte megoldást jelentene, ha a jövőben az iskolákat érdekeltté tennék például a bevételeik növelésében, továbbá az intézmények vezetői ismernék a költségvetésüket, és szabadon rendelkezhetnének a szakmai-dologi kiadásokra szánt források felett.

Nem vonom kétségbe a „fenntartói munkacsoportnak" és vezetőjének, Bíró Gábornak tisztességét, de muszáj megkérdeznem: nem lehetséges, hogy bérencek befolyása alá kerültek? Vagy tán maguk is bérencek? Attól tartók, az iskolaigazgatók röhögnek a markukba!

„Érdekeltté tenni"... De hát ennek az a kiszámítható következménye, hogy az igazgatók azt hiszik, valamelyes önállóságra, mozgástérre tehetnek szert! Az meg tudjuk jól, hová vezet..! Miért nem lehet beérni azzal, hogy megvásárolhatják majd iskolájuk számára a krétát meg a vécépapírt?

Mire volna jó, ha „az intézmények vezetői ismernék a költségvetésüket"?!

Az igazgatók is emberből vannak, még ha a NÜK választotta ki őket, akkor is. Ha valamit ismerni vélnek, holnap vagy holnapután vitatkozni is akarnak róla! Nem kell sok idő, hogy azt mondják: ők akarják intézményük költségvetését összeállítani...

De a baj ennél is nagyobb! Az ember hiú: ha valamit ismer, azzal szeret hencegni – ahhoz pedig valamelyest másokat is meg kell ismertetni a dologgal. Kiszámítható, hogy ha jogot kapnak az igazgatók arra, hogy megismerjék intézményük költségvetését – ami abszurdum –, akkor közülük először csak néhányan, a populisták, aztán egyre többen fogják megismertetni azt a költségvetést a tantestülettel is! Akkor pedig kezdődnek a vitatkozások – a végén még szavazni is akarnak a költségvetésről...

Valamit segíthet, ha a felelőtlenül osztogatott jogosítványaiktól elszemtelenedő igazgatók kontrollálására a NÜK minden iskolába küld egy kan cellárt - de a veszély mindenképpen nagyon nagy.

Széthullik a NER, fölbomlik az ország rendje - mert ez nem csupán az oktatást érinti: jönnek a ballibsik, a különböző bérencek, és újabb meg újabb jogosítványokat fognak követelni! Jogot a népnek, az emberiség / Nagy szent nevében, adjatok jogot - egészen eddig fognak elkanászodni!

És akkor eljön a pillanat, amikor a NÜK-nek meg a „fenntartói munkacsoportnak" és a többieknek azt fogják mondani, mégpedig nemcsak az igazgatók meg a tantestületek, hanem utcai bérencek is, hogy húzzatok a francba...

Én mindenesetre szóltam!

Blogger


Jehu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.