jehu

Mint az őrült, ki letépte láncát...

Ismét eszelős beszédet tartott a maffiaállam feje – kiforgatva az ünnepet annak minden valós hagyományából. Utoljára ilyen durva hamisításra talán csak a FIN (Forradalmi Ifjúsági Napok) meghirdetésekor volt példa.
Európa-ellenes, demokráciaellenes, hőzöngő és eszelős beszédet tartott Orbán – talán már a délutáni tüntetésre szánt reakcióként.

Egységbe hívja nem csupán „a magyar embereket" és „a lengyeleket" (Lovas Zoltán Facebook-bejegyzése: „Bem apó közéjük lövetne"), hanem egész Európát: Európa ellen, „Brüsszel megfékezéséért".

Mintha beszédének egészét, de különösen a „bevándorlásra" vonatkozó részét a két lovag, Bencsik András és Tóth Gy. László, valamint Bogár László és Szaniszló Ferenc sugallta volna.

Valakik szervezik, hogy Európa ne lehessen Európa... Az a feladatunk, hogy megváltoztassuk a nekünk szánt sorsot.

Volt még mifajtánkozás, 1918-19 „bolsevik forradalmának" kiátkozása, amolyan időszerű komcsizás kedvéért. És hát tuggyuk kik csinálták azokat a „bolsevik forradalmakat"...

Filozófusozott is: „Becsületes, nemzeti érzelmű munkások vezették a forradalmat, nyoma sem volt a vérgőzös filozófusoknak. 1848 nem a vérfürdő és a káosz költeménye volt – fejtegeti Orbán.

Az ember állapotára igenis lehet következtetni szavaiból: de ne hamarkodjuk el a dolgokat. Attól, hogy valaki teljes gátlástalansággal képes/hajlandó hülyébbnél hülyébb dolgokat mondani, még nem biztos, hogy hülye. Orbán eszelős, de (még?) nem (teljesen) hülye. Figyeljünk arra, hogy hülyeségei mindig részei a tágabb, aljas kontextusnak.

A kulturált hívek e beszéd hívószavainak hallatán a háttérhatalomra, homályos pénzügyi körökre, a kevésbé kulturáltak „Sorosékra" gondolnak. Az őszinték..? „Mocskos zsidók!"

Szerintem Orbán eszelős, de képes fölmérni szavainak, tetteinek (köz)veszélyességét – legalábbis remélem, hogy büntetőjogi értelemben képes. Pontosan tudja, hogy ezek a „gondolatok" – amelyeket egész szennyes médiabirodalma és piszkos „szellemi hátországa" ismételget, hosszú-hosszú ideje – milyen visszhangra találnak hívei körében.

És akkor van bőr a képén olyanokat mondani, hogy nem fogunk zsinagógákat gyújtogató antiszemitizmust importálni. Nem engedünk be az asszonyainkra vadászó bandákat. A kényszerbetelepítést elutasítjuk, nem engedünk se zsarolásnak, se fenyegetésnek...

Ismét elfoghatja a demokratákat a dermesztő élmény: aki így beszél, minden aljasságra képes lehet.

Lehet-e az orbáni ünneplést válasz nélkül hagyni?

Hát ezt az egész rezsimet elviselni meddig lehet?

Blogger


Jehu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.