jehu

Egy fontos kérdés - válasz nélkül

Illetve volt válasz: a Ház zordon-hibbant Mestere kitiltotta a Nol.hu, az Index, a Hvg.hu  és a 24.hu  „szemtelenkedő” újságíróit.

„Kérdeztem?!" – ripakodott rá a minap a „parlament" szintén elszemtelenedett jegyzőjére, mert ő is kérdezni merészelt valamit. Valami olyat, hogy ha a szocialista képviselőket a Ház Mestere a maga keresetlen stílusában – sokadszorra; gyakorlatilag minden züllésenlehordja, akkor miért hagyja szó nélkül a fideszesek zajongását...

„Kérdeztem?!" – ebben minden benne volt. Legfőképpen az, hogy miért is kellene a Fidesz bábszínházává tett „parlamentből" kijönni... Milyen képviselők, milyen ellenzékiek azok, akik Kövér bunkóságait évek óta eltűrik? Pontosabban – hiszen nem csupán Kövérről, hanem általában az orbáni rezsimről van szó – hogy lehet a hatalom packázásait, pimaszkodásait, bugrisságait, általában gyalázatos önkényét eltűrni, mikor ez a hatalom nincs abban a helyzetben, hogy kivégeztesse vagy akár csak bebörtönözze a vele szembefordulókat..?

„Kérdeztem?!" – torkolta le a jegyzőt, aki egyébként minden agresszivitás nélkül érdeklődött. Ám kérdésével kétségtelenül a házelnöki kötelező semlegesség hiányára utalt.

A Ház zordon-hibbant Mesterének egyébként rengeteg szabadideje van: nem csoda hát, ha szinte naponta ad interjút pártja fasisztoid médiabirodalma valamelyik szennylapjának vagy éppen televíziójának. Hogy miket hordott már össze ez az alak a Fidesz ellenzékéről, magyar demokratákról, azt egyszer majd tankönyvbe foglalják – tankönyvbe, amely a hatalommal való arcátlan visszaélésről szól.

Legutóbb az MNB-botrányról próbálták kérdezni a „miniszterelnököt" és a „házelnököt". Egyikőjük sem válaszolt, hiszen régóta ők mondják meg, kik és mikor kérdezhetik őket, s főleg azt, hogy miről. Aligha van az EU-ban még egy ország, ahol a „miniszterelnök" és a „házelnök" ilyen bunkó módon merne viselkedni a sajtóval. Azzal a sajtóval, amely agresszivitással nem vádolható...

Hogy a két „közjogi méltóság" és a szervezet más fontos emberei bunkó módon viselkednek, az távolról sem etikettbeli hiányosságokról vall – vagy ha arról is, az mellékes. Valójában azt mutatják meg, hogy bármit megtehetnek.

És ez az, ami tűrhetetlen – s országunk mégis tűri... Gondoljunk arra, hogy – nem először – a bugris házelnök határozatlan időre tiltja ki a kellemetlenkedő újságírókat. Lehet-e egyértelműbben kifejezni, hogy a Ház Döbrögije szuverén úr: azt tesz, amit akar, rá semmilyen szabály – sem demokratikus, sem etikettbeli – sem vonatkozik..? Az általa kiszabott büntetés ideje az ő kedvétől, hangulatától, kegyétől függ...

Íme a nol.hu videója:

0:42-nél hangzik el a címben hivatkozott kérdés:

Ezek olyan dolgok, amiről nem kell egyébként a képviselőknek véleményt nyilvánítani, vagy elszámolni?

Ezek is olyan dolgok, és minden, amit a maffia olyannak tart...  Bármi olyan lehet! És aki ezt nem tartja tiszteletben, azt kitiltják, ignorálják, bérencezik, sorosozzák, ávósozzák stb.

Itt tartunk, a rendszerváltás utáni 27. esztendőben. Akik ezt eltűrik, jobbat nem is érdemelnek.

Mondom többes szám első személyben: megérdemeljük, hogy naponta arcon köpjenek bennünket. Vagy hogy klasszikusra hivatkozzam: ne csodálkozzunk azon, hogy aki belénk rúg, kedvet kap a rúgáshoz...

Blogger


Jehu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.