jehu

2016 márciusa Orbániában

Az alulmúlhatatlan mélypont nyilván a Kedves Vezető „ünnepi beszéde”: a szabadság, egyenlőség, testvériség magyar ünnepét talán még senki sem öntötte le olyan romlott alapanyagokból összekotyvasztott beszédmoslékkal, mint ő.

De történtek dolgok e beszéd előtt és utána is. Azonban ne kapkodjunk, időzzünk egy kicsit a Keresztapa dögletes bűzű – észt és erkölcsöt döglesztő – beszédénél.

Szemben némely véleményekkel, szerintem meglehetősen gondosan, legalábbis nagyon tudatosan megszerkesztett művecskéről van szó.

Már a kezdet is erős:

És ma, 168 év múltán is felszabadult örömmel, készülődő tavaszi derűlátással, magas reményekkel és emelt lélekkel ünnepelünk az egész Kárpát-medencében, Beregszásztól Szabadkáig, Rimaszombattól Kézdivásárhelyig. Minden magyar egy szívvel, egy lélekkel és egy akarattal.

Minden magyar... Aki Orbánékkal nem egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal él, aki nincs benne az egyatáborban, az legföljebb amolyan álmagyar... Valószínűleg bérenc.

A szöveg végén az egység nem tényként, hanem megvalósítandó, harci föladatként jelenik meg: Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Vagy együtt, vagy sehogy – ma ez a törvény.

Az összefogott vesszőnyaláb példázatát a szónok ezúttal mellőzte.

A jelentés alapját egy hazug ellentét hordozza: kétféle hagyományunk van - az egyik, amely szerint az ország mai urai berendezkedtek, a „mi fajtánk" forradalmainak tradíciója, a másik pedig az idegen érdekeket szolgáló, idegenek bérencei által végrehajtott „internacionalista-kozmopolita forradalmak" hagyománya.

Orbán Viktor „patkánylázadásról" egyelőre nem, csupán „szellemi és politikai elfajzásról" beszélt.

E gondolatkörben 1848 és 1956 párhuzamot alkot, amely a zalaptákolmányos mai rendben találkozik...

A másik, az idegen, a döglődő hagyomány (hordozóinak nincs gazdaállatuk) a vérgőzös internacionalista - kozmopolita. Itt nem elég ezt a hagyományt internacionalistának mondani, mert vannak, akik csak a kozmopolita szó hallatán gondolnak az utódok közül Sorosékra!

A mondanivaló teljes kifejtése érdekében megbocsátható a kis történelemhamisítás: az őszirózsás forradalom és a kommün egylényegűnek állítása... Hiszen tulajdonképpen nem is hazugság - a mai rend letéteményesei szempontjából például minden háborúellenes, pacifista mozgalom hazaárulással határos: nem véletlen, hogy a doni és a budavári (kitörés)honvédelem" az, amiről a mai hatalom - az önfeláldozó hazafiság példáinak hazudva - hivatalosan is megemlékezik!

Az igaz magyarok – a mi fajtánk – 1848-ban az internacionalista Béccsel, 1956-ban a bolsevik-internacionalista Moszkvával harcoltak a magyar szabadságért. Ma Petőfi kérdésére – rabok legyünk vagy szabadok – a rejtőzködő és arctalan világerővel, az internacionalista-kozmopolita Brüsszellel és parazita bérenceivel való harcban kell megadnunk a választ...

A gazdaállat nélküli, tehát nem térazonos, nem térhonos élőlények közé tartoznak az ellenzékiek és a javíthatatlan emberjogi harcosok falkái. Majtényi Lászlónak kell ahhoz lenni, hogy valaki azt merje állítani: 1848 márciusának ifjai tulajdonképpen emberjogi harcosok falkáját alkották..!

A hazug ellentét és a ráépített hazug párhuzamok adta jelentést jótékonyan gazdagítják bizonyos – változatlanul vagy variánsokban visszatérő  – kulcsszavak (hívószók): mi fajtánk, vér(-vonal; -gőz),  szívverés, pulzus; leszármazottak(??); térvesztés-térfoglalás (élettéré, bizonyára) stb.

Etnicizáló, biologizáló nemzetfölfogás, kirekesztő indulat, erőkultusz: fasiszta beszéd volt ez, egyértelmű rasszista-antiszemita konnotációval. Március 15-én!!

Szégyen, valamennyiünk szégyene – mert Orbán még mindig „miniszterelnök" vagy mi... Feledni volna jó, de nem lehet, nem szabad feledni.

Persze, már a hónap is parádésan kezdődött...

Mindjárt március 1-jén hatalmasat lépett előre a Fidesz annak „törvényi" szabályozásában, hogyan veszíthetik el az általa kezelt közpénzek közpénz jellegüket (posta, MNB).

Aztán kapásból, az időrend mellőzésével, néhány dolog - nem fontossági sorrendben, hanem ahogy eszembe jut.

Kiderült, hogy a TV2 „oknyomozó" riportere a Corvinuson „tanít", s éppen „oknyomozást". Lehet-e egy ilyen kiváló egyetemnek más a rektora, mint Lánczi András..?

Orbán veje és családja, továbbá Mészárosék hatalmas latifundiumot szereztek – igaz is: legyen a föld azé, aki megműveli! Tiborczék egy nap alatt 216 millióért vettek földet. Egyszerű feladvány: ha egy nap alatt 216 millióért vettek földet, öt nap alatt hány millióért vehetnek..?

A miniszterelnöki bizalmas, a milliárdossá katapultált Mészáros Lőrinc egyik leánya, Mészáros Ágnes lett a vezérigazgatója a herceghalmi Kutatópark Ingatlanhasznosító Zrt.-nek (hvg).

Hiába, nagy és tehetséges a család! Senkit sem érhet hátrány amiatt, hogy az apja a miniszterelnök bizalmasa!

Aztán: Egyszerre 420 milliárd forintnyi uniós támogatású építőipari beruházást hirdetett meg a Nemzeti Fejlesztési Programiroda. Annyi látszik, hogy a nyertes csapatot négy évre kőbe vésik (hvg). Valamiért többen arra tippelnek, hogy Mészárosék lesznek a nyertesek...

Aztán: a „kormány" ingyen átengedte a Fidesznek „hurrákampánya" (168 Óra) jelmondatát – miért is ne! A köznek is csak 600 milliójába került...

Népszavazás lesz a kötelező bevándorlási kvótáról – bár, úgy tűnik, ilyen kvóta nem lesz. Nem baj: biztos, ami biztos. Az is belekerül néhány közforintba, s abból is lehet valamennyit eltéríteni, hogy elveszítse közvagyon jellegét. Bár, ha komolyan megnézzük: mivel maga a népszavazás semmilyen más célt nem szolgál, mint a köznép Fidesznek hasznos hergelését, hiszterizálását, minden túlzás nélkül elmondható: a Fidesz az erre a népszavazásra költött közpénz minden forintját magánosította. Ahogy magánosítja, folyamatosan, a közmédiára költött milliárdokat is.

Fákat vágtak ki itt is, ott is: a Fidesz gyűlöl mindent, ami az ő engedélye nélkül mer létezni...

Orbán mindenáron a Budai Várba akar költözni – Matolcsyék alapítványi pénzből borozót és wellnesbunkert akarnak építeni.

Márpedig a Budai Várat meg kellene hagyni a köznek. De azt mégsem kifogásolnám, ha Orbánék számára ott börtönt létesítenének – ha már annyira a várba akar költözni...

„Törvényt" készítenek elő a még valamelyest független média megnyuvasztása érdekében...

A „kormány" migráncsveszélyt vagy mi a lószőrt hirdetett...

A „kormány" az oktatás és az egészségügy dolgában gazemberkedik...

A zérótoleráncs rezsim – március 15-ére időzítve! – lovaggá fogadta az antiszemita és más módon is aljas handabandázás élmunkásait...

Egy Andy Vajna közeli cég (Liga Tv) állami segítségben részesült.

A Fidesz vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez – Juhász Péter ellen!

A papagájkommandó ezredszer is előadta, hogy a szocialistáké volt minden idők legkorruptabb kormánya. Pedig csak kicsit kell körülnézni, hogy az ember lássa: egy-egy jobb hónapban a Fidesz többet kaszál, mint a többi párt együtt, 1990 óta...

Ki is győzné fölidézni mindazt, ami történt – mindazt, ami normális országban nem történhetett volna meg... És a hónapnak még nincs vége!

S ez a „kormány" a maga táborában változatlanul népszerű – igazán rendesen sikerült megétetni a zembereket...

És persze régóta nincs független igazságszolgáltatás se – ha volna, a fijjug közül az ötödrendűektől lefelé lassan már szabadulnának...

Blogger


Jehu

Blogger

Archívum

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.