Wizz Air: kilenc repülőre nő a bázis, Lisszabonba is indul járat

Lisszabonba és a hollandiai Maastrichtba indít járatot a Wizz Air Budapestről – jelentette be Váradi József, a cég vezérigazgatója. Ehhez egy új repülőgépet hoznak a budapesti bázisra, így immár kilenc gép állomásozik Ferihegyen.

A diszkont légitársaság január és július között 26 százalékkal szállított többet, mint az előző év azonos időszakában. Jövőre tizenöt százalékos növekedést terveznek a magyar piacon.  A budapesti repülőtéren jelenleg 31 százalékos részesedéssel bír a Wizz Air, s a most bejelentett két új útvonallal 21 ország 37 célállomásra repülnek.

A cég 2015-ben tovább sűríti a járatait: Londonba naponta négyszer, Brüsszel Charleroi-ba naponta kétszer repülnek, s napi járat lesz a madridi és a barcelonai. A Wizz Air azt látja, hogy a magyarok szívesen utaznak délre, ezért indítják el az eddig hiányzó lisszaboni járatot. Ez március harmincadikán indul, a foglalási rendszer szerint hétfőn és pénteken közlekedik. Maastrichtba hetente négyszer indulnak a repülőgépek. Lisszabonba a legolcsóbb ár 13990 forint egy útra, Maastrichtba 5990, s a teljes nyári menetrend már foglalható.

A bakui járat nincs benne az idei téli menetrendben, ennek oka Váradi József szerint az, hogy érvényes kijelölésük csak a nyári menetrendben van. Másrészről pedig az azeri fél jelentősen megemelte a földi kiszolgálási díjakat, ami gazdaságilag megkérdőjelezi a járat létjogosultságát.

A légitársaság a júniusra tervezett, de az utolsó pillanatban lefújt tőzsdei bevezetésével kapcsolatban Váradi József hangsúlyozta: akkor, abban a helyzetben, csak azt a döntést lehetett meghozni, hogy lefújják a tőzsdére menetelt. Váradi közölte: cége érett a tőzsdei bevezetésre, ennek megfelelően dolgoznak tovább, de egyelőre nincs az asztalon, hogy újra nekufutnának ennek a tervnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.