Vöröskőben az Euronics

Kizárólagos joggal használhatja Magyarországon az Euronics márkanevet a Vöröskő Kft.

A társaság közleménye szerint a névhasználatról szóló megállapodást a közelmúltban írták alá a Vöröskő Kft. és a Bravotech Kft. tulajdonosai. A két cég korábban együttesen alkotta a magyarországi Euronics-hálózatot, amelyben a nagyobbik partner, a Vöröskő mintegy 70 százalékos részaránnyal bírt. A főként a Dunántúlon és a fővárosban aktív Vöröskő 64, míg a keleti országrészben tevékenykedő Bravotech 48 áruházat üzemeltet.

A szerződés a hálózat kisebbik részét kitevő egységek, illetve kereskedelmi partnereik átvételére nem vonatkozik, az üzlettulajdonosok az idei év végéig használhatják a közös arculatot. A kisebbik partner, a Bravotech Kft. a jövőben új név alatt működteti tovább üzleteit - áll a közleményben.

A Vöröskő 2014. január 1-jétől egyedül biztosítja az Euronics üzletek országos lefedettségét.

A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft. 24 éve működik, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A tájékoztatás szerint a cég 2001-ben csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi hálózatához, amely Európa legnagyobb beszerezési társulása, és a második legnagyobb műszakicikk-kereskedelmi lánc a kontinensen, 29 országban több mint 11 ezer üzlettel van jelen.

A Vöröskő Kft. nettó árbevétele tavaly meghaladta a 32,4 milliárd forintot, a 2011-es 29,4 milliárd és a 2010-es 22,7 milliárd forint után. A kezdeti 6 fős létszám mára mintegy 700-ra emelkedett - közölte a társaság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.