Vodafone: növekvő bevétel, kisebb eredmény

45,9 milliárd font a Vodafone csoportszintű bevétele, de a három százalékos növekedés sem volt elég az EBITDA szinten tartásához. Igaz, a fejlesztéseknek köszönhetően nagyot dobbantott a cég a mobilnetben.

A Vodafone árbevétele csoportszinten 3,2 százalékkal 45,9 milliárd fontra nőtt a 2011. március végével záródó üzleti évben, az EBITDA eredmény viszont 0,4 százalékkal 14,7 milliárd fontra csökkent - tette közzé a vállalat Londonban. A cég hálózatfejlesztéseinek köszönhetően piacai többségén a legnagyobb teljesítményű mobilinternet-hálózattal rendelkezik, erről a területről bevétele 26,4 százalékkal, 5,1 milliárd fontra nőtt.

- A mobilinternetből származó árbevétel 26 százalékkal nőtt, így a szolgáltatásokból származó árbevételnek immár a 12százalékát teszi ki. A hálózat minősége központi fontossággal bír az adatszolgáltatásokkal kapcsolatos stratégiánkban, ezért további befektetéseket tervezünk a lefedettség és a sebesség növelése érdekében. Független vizsgálatok szerint a Vodafone Csoport a 16 legjelentősebb piacából 13-ban az első helyen áll a mobilinternet-hálózat teljesítménye alapján - mondta a magyar eredményekről Frank Krause, a Vodafone Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese. 

Hozzátette: a hálózatfejlesztést szolgáló beruházásokkal garantálják, hogy az okostelefonnal rendelkező ügyfelek a legjobb minőségű és leggyorsabb mobilinternet hálózatokon email-ezzenek és facebook-ozzanak. – Az európai előfizetők egyötöde már okostelefonnal netezik, az új vásárlók közül pedig már minden második okostelefont választ – tette hozzá Frank Krause. A Vodafone Magyarország márciusban bejelentett hálózatmodernizációs projektje és az Európában most megjelent új okostelefon, a Vodafone 858 Smart heteken belül magyarországon is megjelenik - tette hozzá a magyar cég pénzügyi vezetője. 

 A Verizon Wireless, azaz az amerikai piacokról származó árbevétele 5,8 százalékkal nőtt, ami 4,6 milliárd fontot jelent, míg a korrigált üzemi nyereség – tájékoztató jellegű valutaárfolyamokkal számolva – 12,2 milliárd font volt a Verizon Wireless iPhone-bevezetésre fordított költségeinek levonása után

A vörös szolgáltató szabad cash flow állománya 7 milliárd font volt, míg a teljes évre vetítve 8,90 pennys részvényenkénti osztalékot könyveltek el.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.