Visszatérő közműhivatali elnökhelyettes

2014. december 1-jével dr. Grabner Pétert nevezte ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energetikáért felelős elnökhelyettesévé dr. Dorkota Lajos, a Hivatal elnöke - közölte a MEKH. Az elnökhelyettes megbízatása 7 évre szól.

A villamosmérnök és mérnök-közgazdász képzettségű szakember évek óta meghívott előadó a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamos Energetika Tanszékén és a Szegedi Tudományegyetemen Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézetében. Fő kutatási területe az energiapolitika, a villamosenergia-rendszerek megbízhatósága, a rendszerszintű szolgáltatások, illetve a villamosenergia-piac működése.

Dr. Grabner Péter 2001-től 11 évig volt a Magyar Energia Hivatal munkatársa. 2011 és 2012 között már volt energetikáért felelős elnökhelyettes is; akkor Dorkota Lajos elődje irányította a MEKH elődjét. Ezután energetikai szakértő, többek között a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. vezérigazgatói tanácsadója volt. 2013-tól energetikai főtanácsadóként segítette a hivatal elnökének munkáját is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.