Vienna Life lesz az AXA Biztosítóból

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe véglegesen megvásárolta a magyar életbiztosítási piacon működő AXA Biztosító üzletrészeinek 100 százalékát. Az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságok a szükséges engedélyeket megadták, így a tranzakció lezárult. Egy átmeneti időszakot követően a vállalat a Vienna Life Biztosító márkanév alatt (hivatalos nevén Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) folytatja tevékenységét.

Magyarország azon kulcspiacaink egyike, ahol már hosszú idő óta növelni kívántuk jelenlétünket. A magyar leányvállalataink, az Union és az Erste Biztosító eddigi fejlődésével nagyon elégedettek vagyunk", mondta Peter Hagen, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója. Peter Höfinger, a VIG igazgatóságának magyar piacért felelős igazgatósági tagja hozzátette: az AXA Biztosító akvizíciójával jelentősen erősítjük piaci jelenlétünket az életbiztosítási szegmensben és minden adott ahhoz, hogy további növekedést érjünk el.

Az AXA Biztosító a 2013-as üzleti évben 12,2 milliárd forint (mintegy 41 millió euró) díjbevételt könyvelhetett el. Ennek 92 százaléka életbiztosításokból származik. A társaság a magyarországi életbiztosítási piacon 13.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.